Индустрия 4.0: Европейските ръкавици на "ППС мануфакчъринг"

Видеоинтервю с предприемачите от компанията, която прави завод за нитрилни ръкавици

Управителят на "ППС мануфакчъринг" Антон Петров.
Управителят на "ППС мануфакчъринг" Антон Петров.
Управителят на "ППС мануфакчъринг" Антон Петров.
Управителят на "ППС мануфакчъринг" Антон Петров.
Всичко за Пловдив може да откриете в специалната секция на Капитал.
Конференцията "Индустрия 4.0", която "Капитал" и Община Пловдив организират за шеста поредна година, отново ще събере на едно място, макар и виртуално, представители на бизнеса и местната власт.

Събитието ще се проведе на 30 ноември под формата на уебинар, а повече за програмата може да откриете тук. Достъпът до конференцията е безплатен, необходимо е единствено предварителна регистрация тук.

Близо две години след началото на пандемията икономиката остава сравнително стабилна, а работните места до голяма степен бяха запазени. Най-видимият ефект от новата ситуация е, че много компании отложиха проектите си.

Макар че страната не може да се похвали с големи чужди инвестиции, много съществуващи предприятия продължават да работят успешно и да се разширяват, а немалка част от тях са с българска собственост. Посетихме някои, за да ни разкажат за проектите си и за това как виждат развитието си в бъдеще.

Първото интервю от поредицата е с предприемачите от "ППС мануфакчъринг" - първото предприятие за производство на нитрилни ръкавици в Европа, създадено да посрещне нарасналото търсене покрай коронавирус пандемията и да замести поне част от азиатския внос. Следващата стъпка за компанията е разработването на биоразградими ръкавици за еднократна употреба. Повече за бизнеса им вижте във видеото.