Индустрия 4.0: Пловдивското разширение на "Кимкооп"

Видеоинтервю с управителя на производителя на прецизна оптика Калин Георгиев

Калин Георгиев, управител на "Холдинг Кимкооп"
Калин Георгиев, управител на "Холдинг Кимкооп"
Калин Георгиев, управител на "Холдинг Кимкооп"
Калин Георгиев, управител на "Холдинг Кимкооп"
Всичко за Пловдив може да откриете в специалната секция на Капитал.
Конференцията "Индустрия 4.0", която "Капитал" и община Пловдив организират за шеста поредна година, отново ще събере на едно място, макар и виртуално, представители на бизнеса и местната власт.

Събитието ще се проведе на 30 ноември под формата на уебинар, а повече за програмата може да откриете тук. Достъпът до конференцията е безплатен, необходима е единствено предварителна регистрация тук.

Близо две години след началото на пандемията икономиката остава сравнително стабилна, а работните места до голяма степен бяха запазени. Най-видимият ефект от новата ситуация е, че много компании отложиха проектите си.

Макар че страната не може да се похвали с големи чужди инвестиции, много съществуващи предприятия продължават да работят успешно и да се разширяват, а немалка част от тях са с българска собственост. Посетихме някои от тях, за да ни разкажат за проектите си и за това как виждат развитието си в бъдеще.

Третото интервю е с управителя на производителя на прецизна оптика "Холдинг Кимкооп" Калин Георгиев. Растящото търсене на продуктите от широк кръг индустрии е причината семейната фирма да предприеме разширяване на бизнеса си, премествайки производството от Панагюрище в Пловдив.

Вижте видеоинтервюто с първото предприятие за производство на нитрилни ръкавици в Европа "ППС мануфакчъринг".

Вижте видеоинтервюто с независимата пивоварна Hills, която залага на дигиталните технологии.