Как се прави сладолед
Репортаж от производствената база на "Юниливър айскрийм България" до Велико Търново
Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
- През 2018 г. Unilever стана собственик и на великотърновската "Сладоледена фабрика", производител на бранда Denny Ice Cream.
- Тази година британският концерн планира да инвестира 850 хил. евро. в технология за автоматизация във фабриката във Велико Търново.
- Репортаж на "Капитал" от производствената база показва процеса на правене на сладолед.
Привличането на чужди инвеститори в България на теория винаги е билo сред приоритетите на управляващите. На практика обаче реализирането на големи проекти от международни компании рядко се случва на територията ни. Все пак прецеденти има. Британският концерн Unilever например поглежда два пъти към сладоледения бизнес в страната ни. През 2011 г. собственикът на над 24 бранда продукти за красота и лична хигиена (Dove, Rexona), домашни грижи (Domestos, Cif), храни и напитки (Hellmann's, Magnum) купи компанията "Дарко". Седем години по-късно Unilever официално стана собственик и на великотърновската "Сладоледена фабрика", производител на бранда Denny Ice Cream, като точната цена на сделката не беше публично оповестена.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.