Как компаниите (могат да) измерват своите социални инвестиции

Какви са целите на социалната таксономия в предложението на ЕС и индикаторите за измерване и оповестяване на социални инвестиции

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Живка Петкова е мениджър в консултантския екип на PwC за Югоизточна Европа с над 10 години опит. Тя води големи трансформационни проекти за стратегическо планиране, организационно преструктуриране и дизайн и оптимизиране на процесите, свързани с управлението на хора. Има богат опит както с местни, така и с глобални организации в различни сектори.

Ренета Мамасян също е мениджър в консултантския екип на PwC за Югоизточна Европа. Тя има богат опит в управлението на проекти както в публичния, така и в частния сектор. Ръководила е редица проекти, свързани с различни аспекти на устойчивото развитие, включително справедлив преход към въглеродно неутрална икономика, зелени обществени поръчки, енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, управление на отпадъците.

"Капитал" е медиен партньор на консултантската компания PwC в организирания от нея конкурс ESG Awards, който ще отличи български компании с устойчиви практики. Крайният срок за кандидатстване е 31 юли 2022 г., а всичко за конкурса можете да научите тук.

Вече мнозина разпознават доста популярната напоследък абревиатура ESG - синоним на устойчиво развитиe. Еднаква ли е обаче силата на звучене на отделните звуци в нея?


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.