"Калинел": И занапред IKEA остава един от основните ни клиенти

Управителите на троянския производител на домашен текстил Катерина Радевска и Пламена Радевска пред "Капитал"

Катерина Радевска (вляво) и Пламена Радевска заедно с баща им, инж. Марин Радевски, създател на "Калинел"
Катерина Радевска (вляво) и Пламена Радевска заедно с баща им, инж. Марин Радевски, създател на "Калинел"
Катерина Радевска (вляво) и Пламена Радевска заедно с баща им, инж. Марин Радевски, създател на "Калинел"    ©  ''Калинел''
Катерина Радевска (вляво) и Пламена Радевска заедно с баща им, инж. Марин Радевски, създател на "Калинел"    ©  ''Калинел''
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Визитка

Катерина Радевска и Пламена Радевска са управители на фирма "Калинел". Катерина Радевска е завършила "Текстилна технология" в University of Manchester, а Пламена Радевска - "Бизнес и икономика" също в University of Manchester. "Калинел" е първото им и единствено работно място. След университета Катерина Радевска започва като мениджър "Ключови клиенти" във фирмата, а Пламена Радевска като икономист. Заедно с майка си, Калина Радевска, днес управляват семейната фирма, създадена на 16 март 1994 г. от баща им, инж. Марин Радевски.

Компанията

"Калинел" - Троян, произвежда декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори, калъфи за матраци и други и е сред най-големите европейски фирми за домашен текстил и един от най-големите доставчици за шведската IKEA. Основната фабрика и администрацията се намират в Троян, но "Калинел" притежава производствени центрове и в Червен бряг, както и във Враня, Сърбия. Три четвърти от продукцията е предназначена за шведската корпорация, останалите количества са за международни вериги като "Метро", "Кауфланд", "Алди", "Юск", "Лидл" и др.

За 2021 г. компанията отчете над 139.8 млн. лв. приходи и над 8.1 млн. лв. печалба. Заетите в дружеството са 1475.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар