MJ Dairies въвежда проект за зелено производство

Компанията за производство на млечни продукти въвежда иновативна технология за пречистване на отпадните води

MJ Dairies въвежда проект за зелено производство
MJ Dairies въвежда проект за зелено производство
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Компанията за производство на млечни продукти MJ Dairies въвежда в експлоатация иновативна зелена технология - инсталация за пълно пречистване на отпадните води и вторична преработка на биологичния продукт в отпадните води. Проектът се осъществява с финансовата помощ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2020.

Изграждането на инсталацията е зелено технологично решение, взето с ясното съзнание за корпоративна отговорност към опазване на околната среда и намаляване на вредните въглеродни емисии от производствените дейности на компанията. Иновативната пречиствателна инсталация ще може да преработва дневно 80 тона вторичен биологичен продукт и 370 тона отпадни води. Това означава, че 95 тона мляко ще може да се преработват на ден при стриктно спазване на екологичните стандарти за пречистване на отпадни води. В корпоративен план това решение ще увеличи производствения капацитет, ще оптимизира производствените процеси, ще увеличи конкурентоспособността на компанията.

"Ем Джей Дериз" е една от най-големите компании в България и е на световния пазар от 20 години. Компанията е специализирана в производството на млечни продукти и е разположена на площ от 21 хил. кв. м в планинския град Карлово. На българския пазар компанията е позната с марката "МОЕ ТВОЕ НАШЕ".