"Интер Карс" ремонтира без абонамент автопарковете на над 30 компании в страната

Услугата FLEET покрива целия процес - от повредата в автомобила, през нейното отстраняване до получаването му в изправно състояние

Радослав Янков, ръководител екип Fleet в "Интер Карс"
Радослав Янков, ръководител екип Fleet в "Интер Карс"
Радослав Янков, ръководител екип Fleet в "Интер Карс"
Радослав Янков, ръководител екип Fleet в "Интер Карс"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В летописа на корпоративния свят има много истории на компании лидери, които са разчитали само на основния си бизнес с увереността и дори арогантността, че растежът е вечен. Но има и такива, които са използвали успеха си в дадена сфера, за да надградят дейността си в друга. Такъв е случаят с "Интер Карс България", която от години е номер едно на българския пазар за автомобилни части и компоненти и постоянно добавя нови услуги към бизнеса си. Една такава е амбициозният проект за професионална услуга за поддръжка на корпоративни автопаркове. Наречената FLEET услуга вече има над 30 корпоративни и държавни автопарка за клиенти с над 3000 автомобила. Тя покрива целия процес - от повредата в автомобила, през нейното отстраняване до получаването му в изправно състояние.

Предимствата на доставчика

За услугата няма абонамент или други такси, а клиентът заплаща единствено цената на ремонта в офертата. Предимствата на "Интер Карс" като доставчик тук са ясни: компанията има дългогодишна връзка с почти всички сервизи в България и това й дава възможност да предоставя и пълна услуга. За целта фирмата работи с над 80 подбрани сервиза в цялата страна. Единственото, което при нужда от ремонт клиентът трябва да направи, е да сигнализира за необходимостта от посещение в сервиз.

"Почти всеки път началото е едно и също. Клиентът ни изпраща заявка за някой сложен ремонт, който никой не е искал да подхване, и това го е измъчвало отдавна. Ние се заемаме, справяме се и така започва процесът по изграждането на доверие към нас и услугата ни", казва Радослав Янков, ръководител екип Fleet в "Интер Карс". Той добавя, че няма някакво ограничение на вида услуги и извън обслужване и механични ремонти портфолиото е много по-широко и включва компютърна диагностика, смяна на гуми, каросерийни ремонти, пътна помощ, ГТП и други.

След като клиентът уведоми за нуждата от ремонт, екипът на FLEET прави избор на сервиз, запазва час и поема цялостно комуникацията със сервиза. "Изпращаме за одобрение предварителна оферта за всеки ремонт. Няма абонаменти или скрити такси. Клиентите ни плащат това, което са потвърдили предварително - допълва Радослав Янков. - Частите се доставят от "Интер Карс" до сервиза и това ни дава възможност да сме спокойни, че подсигуряваме добро и надеждно решение за клиентите ни."

След края на ремонта водачът на автомобила подписва само приемо-предавателен протокол и не плаща нищо в сервиза. На определен период корпоративният клиент получава една фактура от "Интер Карс", включваща извършените ремонти за съответния период, които преди това са били вече одобрени по предоставените оферти.

Ползите за клиентите

също са ясни: те се фокусират върху основния си бизнес, няма нужда да търсят монтьори, ползват услугите на доказали се сервизи, а всичко минава през "Интер Карс". Компанията доставя подходящите качествени части и носи отговорност за извършените ремонти.

Броят на клиентите продължава да расте, а те са от най-различни сектори. "В годините назад сме срещали трудности от всякакво естество в работата ни с автосервизи. С услугата на "Интер Карс" успяхме да си решим този проблем. Това, което най-много ни харесва, е централизираният процес. Спестява ни време и вместо да водим преговори с различни сервизи, можем да се обърнем към контактния център на "Интер Карс" за най-различни казуси с автопарка ни. Накрая получаваме една фактура за целия месец, с което ни се намали документооборотът", заяви пред "Капитал" Васил Василев, ръководител отдел "Сервиз" в "Датекс".