Еврофинансиране на градски иновативни дейности

Много от местните власти не познават възможностите на програмата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ключови данни

- Бюджет: 372 млн. евро

- Съфинансиране за проект - най-много 5 млн. евро

- Съфинансиране в проценти - максимално 80

- Продължителност на един проект - три години е най-дългият срок

През май и в началото на юни в публичното пространство се появиха три интересни публикации. На 11 май Институтът за пазарна икономика представи новото си изследване "Успехите и провалите на българските общини 2011 – 2014", което се базира на преглед и анализ на одитните доклади на Сметната палата. Обхванати са 83 общини и техните разходи за близо 6 млрд. лв. На 17 май 2016 г. управляващият орган на програмата "Градски иновативни дейности" обяви резултати от селекцията на проектни предложения от 24 страни по първата покана от 15 декември 2015 г. На 6 юни 2016 г. в последния брой на информационния бюлетин за регионална политика на ЕС Inforegio бяха публикувани профилите на 28-те страни членки за 2016 г. по отношение на това как европейските структурни и инвестиционни фондове се използват за създаване на работни места и растеж. На пръв поглед не се забелязва някаква пряка връзка между тези три съобщения. В същото време, като се анализира информацията в тях, могат да се направят изводи, на базата на които да се формулират предложения за конкретни действия и инициативи.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал