След бурята

Или какво написаха до служителите си след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ двама от най-известните изпълнителни директори в страната

Дълги години големите глобални брандове поне видимо не смесваха политиката с бизнеса. Но 2016 г. е всичко друго, но не и нормална година. Което накара немалко висши мениджъри от водещи компании да се откажат от мълчанието и да излязат с обръщение след изборите за президент на САЩ. Някои използваха момента, за да обединят служителите си след бурната и яростна кампания. Други пък припомниха основните ценности и мисия на компаниите си. Трети просто искаха да стоплят отношенията с Тръмп. Ето писмата до служителите на двама от най-известните изпълнителни директори в света:

Тим Кук, изпълнителен директор на Apple

"Отбор,

Днес чух най-различни мнения за президентските избори от мнозина от вас. Подобно политическо съревнование, при което кандидатите са толкова различни и всеки от тях получава еднакъв брой гласове от популярния вот, неизменно предизвиква у вас бурни емоции.

В Apple имаме изключително разнообразен екип от служители, в това число поддръжници и на двамата кандидати. Независимо от това кого от тях сме подкрепили, единственият път напред е да бъдем заедно. Спомних си думите на Мартин Лутър Кинг-младши отпреди 50 години: "Ако не можеш да летиш, бягай. Ако не можеш да бягаш, ходи. Ако не можеш да ходиш, пълзи, но каквото и да правиш, движи се напред." Този съвет е вечен и ни напомня, че постигаме големи неща и подобряваме света само ако се движим напред.

Макар и днес да говорим за несигурността пред нас, бъдете убедени, че пътеводната светлина на Apple остава непроменена. Продуктите ни свързват хората навсякъде и предоставят решения на клиентите ни да постигнат велики неща и да подобряват както живота си, така и целия свят. Компанията ни е отворена за всички и празнуваме разнообразието на екипа ни тук в САЩ и по цял свят - независимо как изглеждат, откъде идват, как се молят или кого обичат.

Винаги съм гледал на Apple като на едно голямо семейство и ви съветвам да подкрепите колегите си, ако изпитват тревога.

Нека се движим напред - заедно!

Поздрави,

Тим"

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар