Най-новото в проектния мениджмънт - на Project Management Summit Bulgaria

Конференцията на 15 ноември ще събере над 600 професионалисти и световноизвестни бизнес обучители

Най-новото в проектния мениджмънт - на Project Management Summit Bulgaria
Най-новото в проектния мениджмънт - на Project Management Summit Bulgaria
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Броят на проектните мениджъри в България се е увеличил над 20 пъти през последните години, като близо една четвърт от тях работят в сферата на ИКТ. Кои са последните тенденции и най-добри световни практики в областта на проектния мениджмънт? Професионалната общност ще получи отговор на този въпрос по време на деветото издание на най-голямата и престижна конференция по темата в страната и в региона - Project Management Summit Bulgaria, известна досега под името PMDay Bulgaria.

Конференцията ще се проведе на 15 ноември и ще събере над 600 професионалисти в областта на управлението в Зала 3 на НДК в столицата.

Броят на проектните мениджъри в България се е увеличил над 20 пъти през последните години, като близо една четвърт от тях работят в сферата на ИКТ. Кои са последните тенденции и най-добри световни практики в областта на проектния мениджмънт? Професионалната общност ще получи отговор на този въпрос по време на деветото издание на най-голямата и престижна конференция по темата в страната и в региона - Project Management Summit Bulgaria, известна досега под името PMDay Bulgaria.

Конференцията ще се проведе на 15 ноември и ще събере над 600 професионалисти в областта на управлението в Зала 3 на НДК в столицата.

За кого е подходящо

Събитието е подходящо за специалисти от всички индустрии и ниво на опит:

 • ръководители на проекти (PM)
 • ръководители на екипи
 • професионалисти, търсещи кариерно развитие, промяна и повече възможности
 • професионалисти, работещи в сътрудничество с мениджъри на проекти и екипи
 • млади кадри и студенти, търсещи разширяване на професионалната си мрежа от контакти

Интерактивни сесии, презентации, работилници

Тази година организаторът - PMI Bulgaria Chapter, празнува двоен празник: 50-годишнината на международната организация за управление на проекти PMI, както и своята 10-годишнина.

PMI Bulgaria Chapter е подготвила интерактивна програма, с вдъхновяващи презентации, панели, работилници, интересни възможности за networking, както и с много изненади и незабравимо парти по случай двойния си празник.

За лектори са поканени доказани професионалисти от САЩ, Европа и България. Те ще разгледат многообразни теми, сред които лидерство по време на промяна, разрешаване на кризи, реализиране и измерване на ползи, емоционална интелигентност, управление на конфликти и трудни служители, agile митове, както и развитието на ролята на проектния мениджър в новите тенденции на проектната икономика

Презентаторите ще споделят информация и за съвместния проект на PMI Bulgaria Chapter с други европейски организации, който получи финансиране от Европейската комисия. Основната цел на проекта е да подпомогне стартиращите фирми при планирането, изграждането и управлението на проекти, продукти и услуги, както и да даде насоки за подходящи инструменти и методи за управление на проекти, така че те да станат по-продуктивни и ефективни.

Кои са лекторите

Програмата на целодневното събитие включва интерактивни сесии, презентации, практически работилници и дискусии, водени от лектори от България и чужбина. Сред тях са:

 • Оливър Леман, M.Sc, PMP - световноизвестен бизнес обучител на опитни мениджъри на проекти с цел PMP сертифициране, обучител по мениджмънт на проекти, автор на книги и статии за управление на проекти. Гостуващ преподавател в Техническия университет в Мюнхен, Германия, и чест гост-лектор на професионални семинари. Притежава магистърска степен по управление на проекти от университета в Ливърпул. Ще говори на тема "Разрешаване на кризи в проекти, насочени към клиента, с полза от инженеринг"
 • Ейдриън Гибсън - специалист в трансформационната промяна с богат професионален опит, работила с много световни лидери като съветник, треньор и агент на промяната в над 100 страни и ръководила инициативи за промяна по целия свят. Ще говори на тема "Водене на хора през промяна" (Leading people through change);
 • Мустафа Хафизоглу, PMP, M.Sc - програмен директор в SDT Space & Defense Technologies – компания, занимаваща се с космически и отбранителни технологии. Съосновател и предишен президент на PMI Turkey Chapter, преподавател и автор на книгата "Аналитични подходи за управление на проекти". Ще разгледа проектите през призмата на ползата и стойността им и ще говори на тема "Отвъд обхвата, разходите и времето";
 • Лиса Морисън, MBA - акредитиран NLP Мастър-практик и треньор, ILM и ECCM акредитиран професионален треньор и акредитиран фасилитатор на Real World Group, фасилитирала множество семинари и консултации във Великобритания и Европа за клиенти като PMI, APM, BCS, ICR-Global, Thinking Digital и TEDx. Ще говори за емоционалната интелигентност и НЛП за ръководители на проекти;
 • Кимбърли Уийфлинг - основател на Wiefling Consulting и съосновател на Silicon Valley Alliances, автор на книги, сред които "Scrappy Project Management" (преведена и на японски). Помогнала на много професионалисти, екипи и организации да преодолеят най-честите причини за неуспех и да оцелеят в света на промени чрез своите интерактивни "лаборатории за обучение". Ще говори на тема "Преодоляване на глобалната епидемия от неангажирани служители и нефункционални организации";
 • Томас Цимерман - стартирал кариерата си като разработчик на чипове и софтуер в индустрията за автомобилни полупроводниции, преминал през ролята на проектен мениджър, обединяващ традиционните и гъвкави методологии за управление на проекти, а сега вече и глобален портфолио мениджър и agile коуч, бивш член на борда на PMI Южна Германия и понастоящем доброволец на PMI. Ще говори на тема "Agile митове в реалния свят";
 • Марионела Божкова, PCC ICF - международен обучител за развитие на екипи, професионален сертифициран коуч (PCC), акредитиран от члена на Международната треньорска федерация на ICF Германия и член на борда на Института за управление на проекти - Кьолн, програмен ръководител на Европейската менторска програма на PMI. Ще говори на тема "Управление на конфликти - "трудни" служители - три международни истории за успеха";
 • Димитър Костов - R&D директор във VMware, ангажиран със стартиране на нови продукти, изграждане на продуктови организации и участие в стратегическото планиране на продуктовите семейства, IoT Evangelist, който активно участва в IoT портфолиото на VMware, заемал преди кариерата си във VMware лидерски позиции в редица високотехнологични компании като Methodia, SAP и Sciant. Ще говори на тема "Как да бъдете нает и да не ви уволнят като ръководител на проекти в agile софтуерния свят"
 • Богдана Бончева, PRINCE2 Agile Practitioner, PMP - старши agile проектен мениджър във Financial Times, която носи със себе си PM знания от областите на разработка на софтуер, технологични трансформации, управление на услуги, инфраструктура и мрежи и прилага практики за управление на процеси и проекти чрез обектива на културното и междуличностното многообразие. Ще говори на тема "Как се разви ролята на проектния мениджър във Financial Times";

Повече за темите, лекторите и програмата можете да научите на www.pmi.bg/pmsummit2019, от LinkedIn страницата на PMI Bulgaria Chapter, както и от Facebook страницата на конференцията.

Билетите са в продажба на www.pmi.bg/pmsummit2019, като групи и учещи ползват отстъпка.