Супермаркет у дома

Иван Александров, изпълнителен директор и основател на eBag.bg, пред "Капитал"

   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова

Визитка

Иван Александров е изпълнителен директор и основател на онлайн супермаркета eBag.bg. Преди това е работил в сферата на дигиталния маркетинг като оперативен мениджър и по-късно директор във вече несъществуващата агенция Ilyan.com. След напускането на полето на маркетинга Александров създава eBag.bg, който и до днес остава единственият голям онлайн супермаркет в България. Завършил е бакалавърска степен по приложна математика в ПУ "Паисий Хилендарски" и магистърска степен по бизнес администрация в Техническия университет в София.

Компанията

eBag.bg е български онлайн супермаркет, който предлага свежи зеленчуци, храна, козметика и други в общо портфолио от десетки хиляди продукти. Фирмата работи от май 2015 г. насам, като първоначално използва базата на "Фантастико", а от 2018 г. оперира изцяло самостоятелно. Сайтът оперира през дружеството "Кънвиниънс", което има

8.7

млн. лв. приходи за 2019 г. -с над 30% повече от предишната година. В момента във фирмата работят над

130

души, сред които софтуерни разработчици, складови работници, доставчици, маркетинг експерти и други. Магазинът предлага над 16 000 продукта и според неговите данни обслужва над 20 000 домакинства в София.

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се