Уейн Търмел: Професиите на бъдещето вероятно още не са измислени, но ролята на лидерството няма да се промени

Съоснователят на Института по дистанционна работа пред "Капитал Кариери"

Личен архив    ©  Личен архив
Уейн Търмел е съосновател на Remote Leadership Institute (от англ. Институт за дистанционно лидерство), базиран в Индианаполис, САЩ. През последните повече от 20 години той изследва темите, свързани с комуникацията между хората на работното място. Организацията му подкрепя компаниите по света да развиват комуникационни умения, необходими за ръководене на хора, както и да усъвършенстват методите си за управление на дистанционни и виртуални екипи.

Търмел е и международно признат писател, лектор и бизнесмен. В миналото си е бил и стендъп комик. Сред някои от книгите му са The Long-Distance Teammate: Stay Engaged and Connected While Working Anywhere (2020), The long-distance leader (2018) и Meet Like You Mean It: A Leader's Guide To Painless And Productive Virtual Meetings (2014).

Той e сред лекторите в серията събития на "Капитал" и "Кариери" The Future of Work. Уебинарът с негово участие How to Lead, Care and Inspire Remotly ще се проведе на 23 март от 16 часа. Търмел ще води мастърклас, насочен към мениджъри и директори, на който ще представи ключовите умения, нужни за дистанционнo управление на екипи. Повече за събитието можете да научите тук.

Организацията ви помага на лидерите по света да се справят с комуникационните предизвикателства на работното място. Основавате я през 2014 г., но със сигурност 2020 г. засили нуждата от предлаганите от вас услуги. С какво е по-различно дистанционното лидерство?

То е същото като традиционното в много аспекти. Нещата, които трябва да правим като лидери (да вдъхновяваме, да даваме насоки, да обучаваме и да управляваме представянето на служителите), все още трябва да се случват. Това, което трябва да правим, не се е променило, но начинът, по който трябва да го правим, е коренно различен и трябва да бъдем особено внимателни. Най-важното е, че сега общуваме почти изцяло чрез технологиите, а те не ни позволяват да разчитаме на езика на тялото или на случайни визуални знаци. Комуникацията сега е предимно умишлена.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар