На по-бавно кафе

Иван Георгиев, регионален мениджър на Starbucks за България, пред "Капитал"

Визитка

Иван Георгиев работи повече от 14 години за AmRest - най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа, още от навлизането ѝ на българския пазар. Това му дава възможност да трупа опит в едни от най-популярните вериги за бързо хранене в света, KFC и Burger King. Професионалната му кариера започва като служител на KFC и се развива до мениджърски позиции в различни отдели на компанията. От 2017 г. Иван Георгиев приема поста регионален мениджър на Starbucks за България в дружеството "АмРест Кофи" и е първият сертифициран Coffee Master на Балканския полуостров, като брандът, както показва името, отново е представен от AmRest в страната.

Иван Георгиев е бакалавър по "Бизнес администрация" и магистър по "Маркетинг мениджмънт" от Университета за национално и световно стопанство.

Компанията

Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 32 000 локации 78 държави. В България брандът присъства от 2008 г., като от 2017 се управлява от AmRest Coffee. Българското дружество има над 150 служители в 14-те обекта на Starbucks в страната и над 8 млн. лв. годишен оборот за пандемичната 2020 г., като година по-рано приходите са били 10 млн. лв.

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се