Господин Йовчев: Фокусът на групата bTV е видеосъдържанието и дигиталните платформи

Главният оперативен директор на "БТВ медиа груп" пред "Капитал"

Планираме два нови сайта - за бизнес и икономически новини и със спортно съдържание, казва Йовчев
Планираме два нови сайта - за бизнес и икономически новини и със спортно съдържание, казва Йовчев
Планираме два нови сайта - за бизнес и икономически новини и със спортно съдържание, казва Йовчев    ©  Надежда Чипева
Планираме два нови сайта - за бизнес и икономически новини и със спортно съдържание, казва Йовчев    ©  Надежда Чипева
Бюлетин Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Визитка

Господин Йовчев заема позицията главен оперативен директор на "БТВ медиа груп" от началото на май 2021 г. Той отговаря пряко за областите, свързани с корпоративните отношения, правните въпроси, дистрибуцията на съдържание и редица други бизнес дейности от стратегическа важност за медийната група. Йовчев се присъединява към компанията през април 2014 г. като директор "Правен отдел", става член на борда на директорите и изпълнителен директор през 2017 г. Управител е и на "Радиокомпания Си Джей", дъщерно дружество на "БТВ медиа груп".

Господин Йовчев има магистърска степен по "Бизнес администрация" от УНСС и магистър по "Право" от СУ "Св. Климент Охридски".

Компанията

В портфолиото на медийната група влизат каналите bTV, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady, bTV Comedy и Ring. Сред дигиталните активи на дружеството са осем сайта, както и дигиталната платформа VOYO.BG. "Радиокомпания Си Джей" е дъщерно дружество на "БТВ медиа груп", под чиято шапка са радиостанциите Z-Rock, bTV Radio, N Joy, Jazz FM и Classic FM.

В края на 2020 г. "БТВ медиа груп" беше купена в пакетна сделка от чешкия холдинг PPF, който придоби за 2.1 млрд. долара тогавашния собственик на групата Central European Media Enterprises (CME) с телевизии в още четири държави - Румъния, Чехия, Словакия и Словения. Телевизионните компании бяха оглавени от бившия главен изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел, но bTV не попадна под неговото управление. Единствено медийната група беше отделена в отделно дружество - CME Bulgaria, което се ръководи от чешкия мениджър Любош Йетмар. В края на 2020 г. беше сменен и изпълнителният директор на bTV Флориан Скала. Неговото място зае чехът Мартин Швехлак с над 25 години опит на медийния пазар в Чехия. В България PPF притежава и телекома "Йеттел България" (допреди седмици "Теленор България").

Приходите на "БТВ медиа груп" за 2020 г. са 132.3 млн. лв.q или с 9.3% по-малко в сравнение с година по-рано. Печалбата е 23.8 млн. лв. В момента медийната група има общо 514 служители, а радиогрупата общо 29 души.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар