Управителят на мелницата "ГудМилс": Държим половината от продажбите на брашно през магазини

Стефан Христосков за вдигнатите цени на пшеницата и енергията, планирането и инвестициите пред "Капитал"

Стефан Христосков, управител на "ГудМилс България"
Стефан Христосков, управител на "ГудМилс България"
Стефан Христосков, управител на "ГудМилс България"    ©  Надежда Чипева
Стефан Христосков, управител на "ГудМилс България"    ©  Надежда Чипева
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Визитка

Стефан Христосков е магистър по счетоводство и контрол от Икономическия университет във Варна и сертифициран член на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители ACCA, Великобритания. Работил е в одиторска и консултантстка компания EY (Ernst&Young), както и в групата ЧЕЗ като ръководител на отдел "Корпоративен контролинг". От 2013 г. е финансов директор и управител на "ГудМилс България".

Компанията

"ГудМилс България" е собственост на австрийската GoodMills Group. Фирмата води началото си от 1986 г., когато е създаден държавен мелничен комбинат "Н. Й. Вапцаров" в София. Дружеството бе собственост на гръцкия мелничарски холдинг Loulis Group, който преименува предприятието на "София мел" и наложи едноименната търговска марка.

През май 2009 г. компанията бе купена от австрийската LLIEuromills. Три години по-късно едноличният собственик на капитала се преименува на GoodMills Group, а българското дружество - на "ГудМилс България".

Мелницата е разположена на 50 000 кв. м площ, на 2 км от центъра на София. Дружеството произвежда около 50 вида продукти с марката "София мел", които са предназначени за индустриални клиенти и за продажби на дребно. Според последната класация К100 на дружествата в хранителния сектор това е най-голямата мелница по приходи в страната. За 2020 г. "Гудмилс България" отчита 80.6 млн. лв. приходи от продажби, а за 2021 г. ще отчете 10% ръст в оборота. Заетите в компанията са 104.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар