🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Интервю | Стоян Попов, "Спорт вижън": Делът ни ще надхвърли 35% от пазар за 250 млн. лв.

Регионалният мениджър на веригата в България пред "Капитал"

Стоян Попов, регионален мениджър на веригата "Спорт вижън" в България
Стоян Попов, регионален мениджър на веригата "Спорт вижън" в България
Стоян Попов, регионален мениджър на веригата "Спорт вижън" в България
Стоян Попов, регионален мениджър на веригата "Спорт вижън" в България
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Визитка

Стоян Попов е регионален мениджър на веригата "Спорт вижън" в България. Той е бакалавър по "Международни икономически отношения" от УНСС - София, и магистър по "Бизнес науки" от Университета в Амстердам, Нидерландия. Специализирал е "Маркетинг управление" в Норвежката бизнес академия в Осло, Норвегия.

В периода 2012 - 2018 г. работи в централното управление на Nike в Нидерландия, където заема различни ръководни позиции в управлението на стратегически клиенти, продуктови дивизии и пазари от Източна, Централна и Западна Европа. От 2018 г. е начело на търговската верига "Спорт вижън" в България като регионален мениджър и отговаря за цялостното опериране и развитие на компанията в страната.

Компанията

"Спорт вижън" е част от сръбската група Sport Vision на Борислав и Драган Станойлович. Компанията продава спортни стоки - облекла, обувки, уреди, аксесоари. През 2021 г. сръбското дружество пое официалната дистрибуция на Nike за България. То притежава 21 обекта в страната с бранда Sport Vision, девет магазина BUZZ, в което се продават премиум продукти на Nike, Adidas, New Balance и др., един магазин Outlet, онлайн магазин. За 2022 г. българската компания очаква над 80 млн. лв. приходи от продажби, като ръстът от над 60% е над средния за индустрията и българския пазар. Печалбата преди данъци и такси е над 12% от приходите. За 2023 компанията очаква 30% ръст за физически и онлайн продажби. Заетите в "Спорт вижън" в България са 350.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар