Бюлетин Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Програма „Достъп до информация“ (ПДИ) получи първа награда „Темпълтън“ в категорията „Етика и ценности“ за усилията и да направи работата на българското правителство по-прозрачна и отговорна чрез провеждане на изследвания, предоставяне на становища и представителство в съдебни дела. Международната фондация за икономически изследвания „Атлас“ ще връчи наградата за особени заслуги в категория „Етика и ценности“ на Петия годишен форум на свободата в Маями на 27 април тази година. „Темпълтън“ е най-голямата парична награда от близо 1 милион долара, която се разпределя между победителите в няколко различни категории.


Стартира традиционната кампания на „Ретро радио“ - „Министър за един ден“ . Патрон на инициативата е министърът по европейските въпроси Меглена Кунева. Всеки, който има желание да седне на министерския и стол и да участва в преговорите с Европейския съюз, може да изпрати есе на тема „Какво бих направил, ако съм министър по европейските въпроси“ на адреса на „Ретро радио“ или на www.retroradio.bg. Най-интересните есета ще бъдат четени и дискутирани в ефир от водещите на радиото.


Френско-българският производител на вина „Белведере“ е избрал PR агенцията All Channels Communication да организира представянето на новите продукти на компанията. Водещ на събитието, на което са поканени да присъстват световни познавачи на виното, ще бъде Иван Гарелов.


Агенция Cybermark обяви резултатите от проведената в интернет рекламна кампания Free Orbinet за Orbitel. Тя е осъществена в периода 3-23 февруари. За този период показаните рекламни форми са над 9.75 млн., а близо 24 хил. потребители са кликнали на банерите, представящи кампанията.


Moto-Pfohe избра MAG Advertising за обслужваща рекламна агенция, която ще организира представянето на новия модел Ford Focus в България. MAG ще работи за марката до края на годината. Освен представянето рекламната агенция ще проведе и кампанията по налагане на модела. Агенцията проведе кампания с директна поща за последните бройки от модела Ford Focus Gold.


M3 Communications Group ще работи по комуникационните и маркетинговите проекти на „Камор ауто“, представител на BMW и Mini за България. M3 ще отговарят за връзките с медиите, организирането на промоциите, маркетинга и рекламата на „Камор ауто“. Първото събитие, организирано от агенцията на Максим Бехар за автомобилния вносител, бе представянето на новия модел от Серия 3 на BMW.


В класацията за най-големите рекламодатели в телевизия за 2004 г., публикувана в миналия брой на „Капитал“, са допуснати неточности. В графата „Медиа агенция“ неправилно е посочена „АргентА-ИК“ като обслужваща агенция на MTel.

В графата „Рекламна агенция“ на SC Johnson е пропуснато да се отбележи името на агенция Business Data/FCB. В графата „Медиа агенция“ на производителя на кафе „Елит България“ е пропусната агенция Mediainsight. Редакцията се извинява за допуснатите грешки.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар