Най-важно за БНТ е съдържанието

Бюлетин Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Визитка Вече втори мандат Уляна Пръмова е генерален директор на БНТ. Започва кариерата си като международен редактор в БНТ. Била е водещ на информационните емисии "Днес" по Втора програма и "24 часа" по Канал 1, отговорен редактор на "По света и у нас" и ръководител на новинарски екип в БНТ. Била е кореспондент на БНТ и БНР в Женева и Виена. През 1992 г. е журналист в излизащия по това време в. "Континент". Скоро след това се връща в БНТ и отново напуска, за да създаде новините в телевизия "Ден". За кратко е управляващ директор на ВВТ. През юли 2004 г. става директор на дирекция "Информация" в БНТ. Септември същата година е избрана за генерален директор на БНТ.

Когато стана генерален директор на БНТ през 2004 г., Уляна Пръмова имаше много амбиции. Да промени програмното й съдържание, да структурира телевизията по-добре, да направи съкращения, дори да спре интригите на "Сан Стефано" 29.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  Avatar :-|
  гхйгкхкйхкйх

  Браво! БНТ не трябва да пада до долното ниво на комерсиалките Нова и Бтв, които и служебния си кенеф ще снимат заради нездрав зрителски интерес и реклама.

  Нередност?
 • 2
  Avatar :-P
  Айде успех

  Бих бил съгласен с предния коментар, ако предаванията по Канал 1 на Българската Национална Телевизия - не бяха скучни, празни и пенсионерски. Отдавна ми омръзна да гледам съсухрените физиономии на някои пенсионери по националната медия, а някои предавания гонят отрицателен рейтинг по гледаемост, ако изключим може би роднините на водещите и екипа. Предавания от сорта на "Нощни птици" и и други такива могат да бъдат директно изтрити от ефира, защото са скучновати. Може би изразявам лично пристрастие с казаното дотук, но се надявам че като национална медия, вие г-жо Директор на медията, съобразявайте се с мнението на хората и на гледаемостта, ако едно нещо не се гледа, то се маха и се слага друго... нормално е... Пожелавам успех на себе си (за да мога да изхранвам 2000 души персонал) и на моята телевизия (моя, защото аз й давам пари с данъците си)...

  Нередност?
 • 3
  Avatar :-|
  ртвц

  Съгласен съм с горните мнения. Погледнете какво става и в регионалните центрове на телевизията. Скучна програма, никакво желание за обновяване. Стари лица чиято единствена цел е да се облагодетелстват.

  Нередност?
 • 4
  Avatar :-?
  diadoto

  Определението "стари лица"е абсурдно в днешното пазарно време.Някой ,някъде беше писал,че част от екипа на БНТ мисли в крачка с времето.Днес в условията на пазарните механизми, решенията на уважаемата г-жа Пръмова са реалистични.Друг е въпросът изпълняеми ли са ,след като подходът на така наречения "финансов"бос граничат със "сталинистически механизъм".Уляна Пръмова е грамотен ,интелигентен и достоен за уважение журналист.Защо обаче допуска "плурализмът"да опетнява това впечатление на колектива който ръководи.Спомням си емоциите и вдъхновението на телевизионния екип при първия й мандат.Днес нещата коренно се промениха.Желанието на онази част от техническия екип за тоталното подмладяване на тридесет годишната технология бе последвано с тоталното съкращение на същия.Нещо което е недопустима мярка на един европейски мениджърски екип.Според моята практика и богатото ми общуване с приятели и колеги от европейски медии ,било то обществени или тв. корпораций ,първо създаваш екип ,обучаваш го и подготвяш "терен"за техническото обновление.
  Може би ,на един образован журналист ,още повече в качеството й на Директор не е необходимо това да се обеснява.Но в БНТ явно нещата не стоят така.Първо, зависимоста от държавния бюджет и липсата на извън бюджетни мениджърски средства.Второ, тоталното притискане на способни технически кадри,защото именно там работи този отживял във времето "сталинизъм".Да медийната технология е специфична,сложна и в много случай неразбираема.Само опитните и така наречените врели и кипели технически кадри биха намерили достойно място на техническия прогрес в БНТ.Но липсата на уважение и морал съсипва добрите намерение на уважаемата Уляна Пръмова.До колкото съм запознат от колеги, въпросния финансов експерт задавал въпроси недопустими за съвременните технологий."Защо сменяте непрекъснато батерийте на радио микрофоните?"Или недостойни упреквания към тв.колектива ,че си ги "носят "в къщи!Пълен абсурд е такова мнение,след като фирми като "Нойман","Зенхайзер" "Сименс" и прочее изрично подчертават необходимоста строго да се спазва и следи качеството на захранващите елементи.Колеги опитващи да обосновят тази технология биват тотално "натирини"/съкратени/ като "пенсий" от този влиятелен и всемогъщ финансит.Да може би има известно право ,за липсата на технологична дисциплина, но последствията от липса на качество за сметка на "икономий"е факта който смъква престижа на тази медия.А тя е отговорно национална в политически и икономически аспект.
  Пиша тези редове в подкрепа на твърдението ,че не всичко е загубено посочено в статията на уважаемата г-жа Уляна Пръмова.Ако бяхме наистина Европейска Демокрация бих могъл да споделя лично на нея своето мнение и подкрепата си в не леката й задача да бъдеш "телевизионер" и началник на такава медиа каквато е БНТ.
  Пожелавам й успех!

  Нередност?
Нов коментар