Ефирен оптимизъм

Радиопазарът търси едновременно новата си идентичност в медийния микс и изход от рекламната криза

Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Радио, вестници и списания бяха медиите, най-силно засегнати от рецесията през 2010 г., и отбелязаха най-сериозен спад в приходите от реклама в сравнение с телевизията и интернет.

Според някои от радиомениджърите рекламните им приходи са спаднали с 20%, но според медия директорите на рекламните агенции и според данните на TNS/TV Plan за десетте радиостанции, на които правят рекламен мониторинг (те са и в топ 10 на най-слушаните), става дума за 40%. "Прогнозните ни резултати за 2010, тъй като годината все още не е приключила, а информация все още се събира и обработва, показва, че годината беше доста трудна от финансова гледна точка. Предварителните ни данни са, че спадът е повече от 20%", коментира пред "Капитал" програмният директор на "Дарик радио" Константин Вълков (виж таблицата). Директорът "Маркетинг и реклама" в БНР Радомира Михова подчерта, както и голяма част от колегите и в другите медии, че "изминалата година бе изключително тежка не само за радиопазара. Проблеми създаде рязкото оттегляне на големите рекламодатели. Настъпиха промени и в структурата на рекламните приходи".


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар