Огнян Донев: Влизането ни на вестникарския пазар е част от борбата срещу монополизиранете му

Изпълнителният директор на "Софарма" пред "Капитал"

Профил

Огнян Донев е председател на борда на директорите на "Софарма" АД. Участва в борда на директорите на "Унифарм" АД, "Софарма Трейдинг" АД, "Доверие Обединен Холдинг" АД и др. Председател е на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В края на миналата година той гарантира и финансира покупката на българското дружество на германския медиен концерн ВАЦ.

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


32 коментара
 • 2
  rkirov avatar :-|
  rkirov

  "българската общественост" си дава сметка какво е изградил г-н донев и това определено "натежава" при формирането на негативно обществено мнение. Много хора понят и познават тандема донев & павлов .И докато се продаваше Общинска Банка и приватизираше Соф Фарма никой не е чувал за Грозев .В тази ситуация това се оказва положително за него . Стремежът на обществото за промяна, най сетне за нещо ново помага за положителният образ на г-н Грозев .За вестниците не знам дали си струва битката , но време е някой да ги сложи на място тези които " градиха" през последните 15 години .

 • 3
  ppopov_67 avatar :-|
  ppopov_67

  Нищо не може да спаси парцалите на Тошо Тошев.
  Защото са парцали.

 • 4
  hipokratnia avatar :-P
  hipokratnia

  Лъжеш, Киров, лъжеш! Общинска банка я заграби престъпникът Ковачки, а Павлов го арестуваха, защото се противопоставяше на кражбата. Ех, какъв си комунистически провокатор :)))

  А за Грозев не си чувал, защото си прост. Той от години обикаля рекламния пазар и лъже, че има рекламни агенции, че има вериги радиостанции, че е купил ТВ Европа и всякакви други глупости. Като оня немец, забравих му името, дето се подвизаваше по кабеларките и завлече маса хора с фалшиви игри.

  Абе, кво ти обяснявам очевидното. Като ти гледам фразеологията, явно си поредния провокатор. Поне не лъжи толкова очевидно...

 • 5
  birdman avatar :-|
  birdman

  Този човек (Огнян Донев) винаги ми е бил приятен по някакъв начин , аи е един изключително успял човек , който може да служи за добър пример как се прави бизнес !

 • 6
  intell avatar :-|
  intell

  Да, интересно интервю. Най-после казахте имената на хората, които стоят в сянка зад историите със собствеността на бившите ВАЦ-ови издания. Похвално е, че в днешните издания на Ттруд и 24 часа има няколко страници по темата.
  Ето тук открих разследването за Винпром Пещера и отношенията на собствениците с Христо Грозев

  http://etrud.blogspot.com/2011/04/24.html

 • 7
  rkirov avatar :-P
  rkirov

  До коментар [#4] от "hipokratnia":
  http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=55240&edition_id=949&format=html
  Поне на разбираем език е написано .Има и други източници. Просто търсете в текста "Павлов" , "скандал","измами";," Столичната община, научават за новите си съдружници в деня на общото събрание - 27 юни. Те останали изненадани, че вместо досегашните акционери "Софийски аптеки", "Софстрой", "БКС Средец" и "София" на събранието се появили представители на 11 нови дружества. ".последното не ви ли напомня на този казус. За софийски аптеки и г-н Донев сами ще се сетите (надявам се) . Този скандал не е тайна и аз не се оправдавам . и за пореден пит призовавам ако някой нарича някого лъжец да застане пред собствените си инициали . Мисля така е честно. А и "комунистически провокатор" според мен е по-малко обидно от крадец , измамник
  "Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство." из ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА

 • 8
  thermobee avatar :-?
  Thermobee

  Искрено се надявам интервюто да не е взето по линия на КРИБ. Надявам се че всички разбираме, че никой здравомислещ бизнесмен няча да заложи на бизнес в клинична смърт. Донев си купува влияние, индулгенция, но за какво? Може би ще разберем някой ден.

 • 9
  intell avatar :-|
  intell

  Драмата със собствеността на вестниците Труд и 24 часа приключи. Днес Търговския регистър е вписал Огнян Донев и Любомир Павлов като собственици на медийната група.
  http://etrud.blogspot.com/2011/04/24_09.html

 • 10
  rkirov avatar :-P
  rkirov

  До коментар [#9] от "intell":
  Битката да но войната не е още :)


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход