Цифров проблем

Рекламата на мултиплексите се оказа апетитна, но непосилна цел за повечето български агенции

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала производство по жалба срещу изискванията в поръчката за популяризиране на цифровизацията на ефира срещу 10 млн. лв. Това е станало в началото на седмицата. Комисията има едноседмичен срок да се произнесе дали процедурата да бъде замразена, или да продължи въпреки протеста. Сигналът е подаден от "Грейн адвертайзинг", собственост на Мартин Батков. PR агенцията е една от компаниите, закупили конкурсни книжа с намерение да участва в състезанието.

Поръчката за популяризиране на прехода от аналогово към цифрово излъчване бе обявена от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) на 30 юли. Срокът, до който кандидатите могат да подават документи в министерството, не е изтекъл. Той е до 10 септември. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на следващия ден.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


9 коментара
 • 1
  zdra4 avatar :-?
  zdra4

  Да разбираме ли, че въпреки процедурата в ЕК, Корпоративна банка е сигурен собственик на мултиплексите? И каквъв се пада Мартин на Тодор Батков?
  Въобще коригирайте си заглавието в Дневник, 27% искат да напускат България не (само) заради ниските заплатим ами и заради - прочети горната статия, да ти се додрайфа

 • 2
  vesi_antonova avatar :-|
  Весислава Антонова

  До коментар [#1] от "zdra4": Мартин Батков е брат на Тодор Батков

 • 3
  zdra4 avatar :-|
  zdra4

  Благодаря

 • 4
  convince avatar :-|
  convince

  Днес все по-малко е важно кой ще управлява, основното и важното е дали може да извършва тази дейност, за която получава заплата по ведомост.

  66-та ГОДИНА НИКОЙ НЕ ПОКАЗА ТАКИВА СПОСОБНОСТИ, това е един доста дълъг период от време, което води и до наблюдаваните резултати.

  Меко казано, това е национален позор!

 • 5
  mondiana avatar :-|
  Мондиана

  До коментар [#4] от "convince":
  Абсолютно точен коментар, но към неспособността за управлеие бих добавила и организирането и извършването на грабежи и кражби в тези 66 години.

 • 6
  nochkopenev avatar :-|
  nochkopenev

  До коментар [1] от "zdra4":

  Ама ти ако вярваш на спекулациите, които пускат Капитал що се отнася до Цветан Василев и КТБ - отдавна са го изкарали президент на света. Глупости на колела. Аз лично като чуя неща от рода на това, че нещо било "свързано" с нещо друго, изобщо ги прескачам. Няма ли факти в едно твърдение - аз не мога да го приема за вярно. Само си чешат езиците според мен, а и Дянков каза, че на този етап 300 милиона няма от къде да ги извади, нищо, че сме поели ангажимент към ЕС по този въпрос.

 • 7
  easy_money avatar :-?
  easy_money

  До коментар [#2] от "Весислава Антонова":

  Имам няколко простички въпроса на които се надявам да ми отговорите.Рекламата на цифровизацията не се ли извършва с европейски средства и не ни ли задължава Европейската комисия да извършим такава информационна кампания? Търговете за мултиплексите не ги ли спечелиха словашка и латвийска фирма и не се ли очаква да има още един търг и къде тук виждате монопол? Как си представяте конкуренцията между мултиплексите? Защо пишете за хипотетични неща,като както се знае не се знае от къде ще се вземат парите,за да се плати на военните да освободят честотите си и дали изобщо ще се извършва цифровизацията на телевизионния сигнал по тази технология?

 • 8
  hellwitch avatar :-|
  hellwitch

  Е очевадни нагласена поръчка. 60% субективизъм с избора. Пълно безумие като допълнителното орязване на кандидати даже намалява потенциалния кръг на подкупвачи за комисията, която ще избира.

  За мен ако въобще има някаква дейност, с която би трябвало да се занимава ДАНС е да спира подобни простотии. Разбира се "свързването" с определени хора рядко може да се определи с факти поради липсата на публични регистри у нас.(никак не случаен пропуск).
  А и по принцип в ЗОП въпроса с това кой решава какви ще са критериите и кой ще ги оценява търговите оферти се пропуска момента, че двете дейности водят до конфликт на интереси. По принцип техническото изпълнение ако е наистина важно би трябвало да е в задължителните у-вия и/или да носи фиксирани точки при избора.

 • 9
  iwailofil avatar :-|
  iwailofil

  и какво не е наред при Баткови - брата Тодор е недоволен от сделката, или не бендисва на Майкъл Чорни?


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход