Blizoo и TV7 може да се споразумеят

Въпреки положителния знак между телевизията и кабелния оператор още няма нов договор

Спорът между кабелния оператор Blizoo и TV7 е на път да се разреши, след като днес преговорите между тях са били подновени днес. "Преговорите между Blizoo и каналите TV7, NEWS7 и Super7 днес бяха подновени и сме в процес на изготвяне на споразумение между двете страни", информира ръководството на телевизията.

В официално съобщение до медиите изпълнителният директор на каналите Николай Бареков коментира, че позициите за постигане на взаимноприемливи пазарни условия между двете компании са започнали да се сближават. "Надяваме се, че нашите зрители ще могат да гледат без притеснение нашите програми и до един месец ще постигнем трайна договореност с колегите от кабелния оператор Blizoo. Имаме уверението на Blizoo, че излъчването на нашите телвизии ще продължи", каза Бареков.

От оператора потвърдиха пред "Капитал", че двете страни преговарят.

Вчера кабелният оператор Blizoo обяви, че ще спре да излъчва програмите на TV7, News 7 и Super 7. Причината е, че телевизията е поискала огромно увеличение на таксите, които разпространителите плащат за каналите й. "Въпреки услилията ни, не успяхме да постигнем споразумение с TV 7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Super 7 и News 7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г. в 12:00 ч.", обясниха вчера от Blizoo.

Остава да стане ясно има ли действително пресечна точка в отношенията между двете компании и дали те ще се споразумеят за разумна за двете страни цена.

Ако все пак настояването на TV7 за драстичен скок на таксите продължи да е в сила, това би означавало и увеличение на тарифите за крайни клиенти, твърдят от оператора. От Blizoo обаче са категорични, че няма да допуснат увеличаване на цените за потребителите.

Още от Капитал