СЕМ с декларация срещу враждебната реч

Причината е обидното изказване на рапъра Мишо Шамара за евреите

Медийните надзорници предупредиха, че е недопустимо медиите да разпространяват слово на омразата
Медийните надзорници предупредиха, че е недопустимо медиите да разпространяват слово на омразата    ©  Георги Кожухаров
Медийните надзорници предупредиха, че е недопустимо медиите да разпространяват слово на омразата
Медийните надзорници предупредиха, че е недопустимо медиите да разпространяват слово на омразата    ©  Георги Кожухаров

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) публикуваха декларация, с която апелират към медиите за "решително дистанциране" от изказвания, които биха могли да се квалифицират като враждебна реч.

Медийните надзорници предупреждават журналистите да държат сметка за спазване принципите на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ), който не допуска внушения за национална, политическа, етническа, религиозна или расова нетърпимост. Повод за този апел дават нетолерантни, дискриминационни и враждебни изказвания, които журналисти понякога подминават с мълчание и не се дистанцират от тях.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


27 коментара
 • 1
  elektroe avatar :-?
  elektroe

  Коя е русата дама на снимката?

 • 2
  mcvess avatar :-P
  McVess

  [quote](ЗРТ), който не допуска внушения за национална, политическа, етническа, религиозна или расова нетърпимост. [/quote]

  Е, то значи всички телевизии да спрат работа или да излъчват само мексикански сериали. Особено сега по всички видове про и анти протести освен за нетърпимост за друго не става дума.

 • Олег Георгиев

  Станахме по католици от папата... А когато по други политици се сипят гнусни слова, от които дори медът има вкус л....., къде тогава е господинът с детската папионка? Критериите ви не са еднакви СЕМ - исти. Огледайте хората около вас и тогава призовавайте за отговорни приказки. С деклараци и заклеймяване нищо не се постига, а пък и авторитет на институцията ви е почти никакъв. Кой ще защити здравите намерения на свестните люде?

 • 4
  nesark avatar :-?
  КИванов

  Декларация... ? Апелират... ?

 • 5
  smallbrain avatar :-|
  smallbrain

  До коментар [#1] от "elektroe":

  колега, да допълня Вашият въпрос:
  Коя е русата дама с леопардовите щампи на снимката? :)

 • 6
  salinarka avatar :-P
  salinarka

  Ааааа, многоо е смешна тази снимка - до един са за съкращаване. Членовете на СЕМ - а русата жена с леопардовата дрешка е Ана Хаджиева - член на СЕМ от квотата на ДПС, преди на НДСВ, а в бъдеще - а бе няма значение. Тези хора нямат компетенции за каквото и да е решение. СЕМ да се закрие!

 • 7
  salinarka avatar :-?
  salinarka

  Поправете ме, ако греша, но как преценявате една такава декларация от тези хора на снимката? Човекът с детската папионка, русата жена с леопардовата кожа, човекът с костюма, който е червен партиец с компетенциите на другаря с чука, женичката в раираната блузка. Най-напред някой трябва да им предаде урок срещу мноооооого голям хонорар за това, какво е дрес-код за държавен служител. Макар че няма смисъл, някои си прекараха живота на тази държавна хранилка.
  А за това, какво е направил Мишо Шамара нека се произнесат по-сериозни органи, СЕМ не е от тях.

 • 8
  nesark avatar :-P
  КИванов

  Ха-ха, от есента експертите на СЕМ щели да наблюдават как телевизиите и радиата реагират на проявите на враждебна реч. А дотогава малко гратисен период. Псувайте и проклинайте на воля, всички са на почивка няма кой да ви глоби. :)

 • 9
  salinarka avatar :-P
  salinarka

  До коментар [#8] от "КИванов":

  Ами може би ще си почиват, че то не бяха избори за генерални директори, то не беше четене на "важни" документи. Сега пък и гледане на телевизия - те да не са като сторъкия Шива? Макар че, всичко е било лесно - казват им едно олигарси за кого да гласуват, те слушкат и изпълняват - това е, не е сложно. Чудя се, защо тези олигарси не започнат да плащат направо бюджетите на БНТ и БНР - ние данъкоплатците плащаме, ама те казват, кой ще управлява тези пари. За какво служи СЕМ?

 • 10
  bzm38307833 avatar :-|
  Николай

  Първите осем коментара - СМЯХ! Че и плюсове си дали...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход