Още по-ТРУД-на сделка

Продажбата на всекидневника минава през договорка с Инвестбанк или с прокуратурата

"Аз съм създател на най-тиражните вестници в държавата", каза Блъсков на срещата с еврокомисар Нели Крус през 2012 г., а тя го провокира с въпрос: "Колко статуи вече са ви издигнали в България?"
"Аз съм създател на най-тиражните вестници в държавата", каза Блъсков на срещата с еврокомисар Нели Крус през 2012 г., а тя го провокира с въпрос: "Колко статуи вече са ви издигнали в България?"    ©  Асен Тонев
"Аз съм създател на най-тиражните вестници в държавата", каза Блъсков на срещата с еврокомисар Нели Крус през 2012 г., а тя го провокира с въпрос: "Колко статуи вече са ви издигнали в България?"
"Аз съм създател на най-тиражните вестници в държавата", каза Блъсков на срещата с еврокомисар Нели Крус през 2012 г., а тя го провокира с въпрос: "Колко статуи вече са ви издигнали в България?"    ©  Асен Тонев

Една седмица след като се появи новината, че Петьо Блъсков купува вестник "Труд", сделката, ако такава има, е обвита в мъгла. Нито в търговския регистър, нито в регистрите на Комисията за защита на конкуренцията и този за особените залози има следа нещо подобно да се е случило. Огнян Донев и Любомир Павлов, които според последните качени документи в търговския регистър, все още са мажоритарни собственици на "Медийна група България холдинг" - дружеството, което държи "Медиа холдинг" (фирмата, която издава в. Труд), не знаят нищо за сделката. Основните играчи – Венелина Гочева и Петьо Блъсков, предпочитат да не коментират подробности.

Единствените косвени белези са регистрираната в седмицата на сделката от Петьо Блъсков фирма - "Блъсков медиа" и създаденото няколко седмици по-рано от "Медиа холдинг" дъщерно дружество "Труд медиа", чийто управител е Венелина Гочева, която е и управител на "Медийна група България холдинг".

Продажбата на в. "Труд" ще бъде сложна сделка. Това е така заради хилядите препятствия, които се появиха след спора между Христо Грозев, от една страна, и Огнян Донев и Любомир Павлов, от друга, при финализирането на сделката за "24 часа" и "Труд" преди три години. Дяловете на Павлов са запорирани по искане на прокуратурата заради течащото срещу него разследване за измама. Активите на холдинговото дружество, в т.ч. и цялото предприятие "Медиа холдинг", са заложени в Инвестбанк.

Прокуратурата като търговски регистър

Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


10 коментара
 • 1
  bestbuy avatar :-|
  За да останат ХОРА в България.

  По света има държава, мафия и съдебна система.

  В България има Държавна Мафия "Съдебна система"

 • 2
  daaam avatar :-|
  daam

  Ако и Труд падне на нивото на Репортер....

 • 3
  kardinalat avatar :-P
  kardinalat

  Такъв цирк заслужава представление на фестивала в Монте Карло :-)

 • 4
  2.5 avatar :-P
  2.5

  "Журналисти от "Труд" разказаха, че Петьо Блъсков физически присъства в редакцията."

  По-тревожно щеше да бъде акотвърдяха, че присъства ментално:
  Ует дъ горс би уид Ю?!

 • 5
  oyh53308658 avatar :-|
  oyh53308658

  Успех др. Блъсков, върни си и 24.,168. часа !
  Вж. у кой са правата в/у 12 часа и ги купи и възроди Бг Часовата империя !

 • 7
  igr81 avatar :-?
  antropos

  До коментар [#2] от "daam":Нима очаквате нещо друго?

 • 8
  info111 avatar :-|
  info111

  Вижте интервюто на Люба Кулезич с Петьо Блъсков в "На светло", и особено началото при представянето му.
  Не знам дали го направи нарочно - според мен по-скоро неволно и несъзнателно, но Люба Кулезич представи Блъсков буквално с думите:

  "Оскотяване - това е диагнозата!..продължаваме с Петьо Блъсков:)..

  Люба Кулезич: "Продължаваме с Петьо Блъсков,който ще говори за това дали медиите имат участие в този процес на оскотяване и защо...

  Еми ето го Петьо Блъсков, той дойде тамън в центъра на събитията - тъкмо, говорим за оскотяването, говорим за омерзението, говорим за това, че животът няма стойност в нашата любима татковина и каква е ролята на медиите в този процес в последните 25 години, Петьо?

  "Петьо Блъсков: Ами ролята на медиите е...учавстват, и те учавстват във всички процеси, нормално, във всяка страна е така.

  Люба Кулезич: Участник или съучастник?

  Петьо Блъсков: Аз, АЗ, АЗ имам тука едно-две изречения да кажа в друга посока обаче.

  Люба Кулезич: В каква друга посока?

  Петьо Блъсков: Не може ние непрекъснато - имало сапо самопризнание, ъъъ, полицаите казали така, ПРОКУРОРЪТ казал така. Докато съдът не се произнесе , човекА е невинен. Айде да използваме тая - ъъъъ - велика МАКСИМА в правото, за да сме малко по-спокойни!?!? Иначе, иначе...


  Люба Кулезич: При темпото на ... на нашата съдебна система всички са невинни.

  Петьо Блъсков: О'К, това е парадоксът на нашата съдебна система. Но това е друго. и лошотията на нашата съдебна система. Но айде да не наричаме някой убиец, докато съдът не се произнесе. Медиите не са съд, нали си съгласна с това?

  Люба Кулезич: Абсолютно съм съгласна с това!

  Петьо Блъсков: Така, иначе, иначе ..."

  Петьо Блъсков: Аз първо, ъъъ, първо ще трябва да спреме да хулиме журналистиката,... да спрем да говорим за нея като цинична институция,...в някои отношения тя е цинична...

  Люба Кулезич: Ама ти какво купуваш всъщност?

  Петьо Блъсов: Абе каквото купувам, купувам!"

  Мисля, че коментарът е излишен.

  Словоредът и изказът са буквално предадени. Всеки може и сам да прецени , грамотността на този "титан" на българската журналистика и изящно слово!

  (Е как да е друга, същата е бе, абсолютно същата е, и ти я започна, за правосъдието

  Наистина ли, бе Петьо, евала бе, Блъсков! Човекът, който започнал една нощ в мазето с една стара пишеща машина и станал на сутринта едър медиен магнат, като един друг "пресупял катарзис".
  И като плачеш медиите да не наричат неосъдени "престъпници" се питах защо ли Люба Кулезич не го попита А ЗАЩО ТОЧНО ТИ И МЕДИИТЕ ТИ, КАКТО И ТЕЗИ НА АГЕНТ" БОР НА ДС С ГОДИНИ ГО ПРАВЕХТЕ? И не беше ли точно ти и Тошо Тошев - като създатели и собственици на първите медии след 10 ноември 1989 г., които въведохте този "стил", граничещ на моменти до истерия?
  Чии бяха вестниците, които до несвяст плюеха един - първия законно избран демократичен премиер на България например, включвайки се в актовното ДС мероприятие по свалянето му, подготвяйки почвата месеци наред, вкл. със снимки на първа страница в булчинска рокля и канонади с обвинения ЗА ЗАМИСЛЕНИ ПРЕДСТОЯЩИ НЕЗАКОННИ СДЕЛКИ И ДОГОВАРЯНИЯ?
  Предлагам на всеки, който не си спомня да потърси някои от парцалите, наречени медии от началото на 90-те години в България - "часовите вестници", "трудовете" и да види що за откровени гадости и гнусотии бълваха - и като текстове и внушения, и като снимки - монтажи и фотомонтажи!
  За онези, които не са имали "честта" да ги видят им го препоръчвам само ако не са със слаби нерви и резистентност от невероятна гнусотия и мерзост в немислими измерения!
  Наистина - направете си труда и ги потърсете и погледнете - доколкото ви позволяват нервите и хигиената ви.

  За мен бе и забавно, и малко мъчително да гледам този "олигарх" от някогашната "Г-13" на българските медии как трудно, мъчително търси бягащите му думички, как бърка употребата им като след тежък махмърлук и мъчителни забавени усилия, как опитва с до болка познати елелментарни прийоми да избягва съществените въпроси с клишета и напъни да формулира "дълбокомислени" празни изречения...


  Проблемът на Блъсков и такива като него е, че не на всички българи паметта им започва от днес или вчера...И вече е много трудно, да не кажа невъзможно да лъжат и мажат толкова нагло, както правеха толкова години - вече 25, и се опитват отново и отново, като "удавник, хванат за сламка".

 • 9
  info111 avatar :-|
  info111

  Между другото, като гледам позата на Блъсков на снимката по-горе, не ви ли напомня това грандоманщината на един Бареков, например, дето заяви, че той бил сложил Борисов на власт, а после той го съборил, че той ще е министър-председател на България и как е най-великият мениджър в държавата?
  Или на огромната и патологична непрекъсната необходимост на Ахмед Доган непрекъснато да бъде величан - ту като голям философ и политик, ту като разпределяч # 1 в републиката, без "чиято усмивка нямало по-голям бизнесмен в България", ту като гениален хидромелиоратор,...
  Или на всеизвестното и забавно его на Борисов, който през 4-те години на управлението си не познаваше друга езикова форма, освен в първо лице единствено число в думите си?
  Или други примери - като "преуспялият 33-годишен катарзис" Пеевски, или Болен Сидеров и пр. смехотоворни фигури, навяващи много силни реминисценции за Алеко и неговия герой Бай Ганьо?

 • 10
  kukuband avatar :-P
  kukuband

  И кой по-дяволите е гражданина Кейн...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Аномалии в маркетинга

Аномалии в маркетинга