Краткият живот на печатницата на Пеевски

"Принт трейдинг" беше построена преди близо две години с амбициите да е най-модерната печатница

Вестниците, които доскоро се печатаха в "Принт трейдинг", се преместиха в печатница "София"
Вестниците, които доскоро се печатаха в "Принт трейдинг", се преместиха в печатница "София"    ©  ВАЛЕНТИНА ПЕТРОВА
Вестниците, които доскоро се печатаха в "Принт трейдинг", се преместиха в печатница "София"
Вестниците, които доскоро се печатаха в "Принт трейдинг", се преместиха в печатница "София"    ©  ВАЛЕНТИНА ПЕТРОВА

В София има три печатници. В тях се печатат централните всекидневни и седмични издания. "София" на "Вестникарска група България" (бул. "Цариградско шосе"), "Алианс принт" на "Алианс инвест холдинг" (кв. "Дружба") и най-новата "Принт трейдинг" в кв. "Христо Ботев", до летището на "Дореко комерс". Последната се смята за свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски.

В "София" се отпечатват вестниците "Труд" и "24 часа" и останалите издания в портфолиото на "Медийна група България". В "Алианс принт" са "Капитал", "Капитал Daily", "Сега" и др. Голяма част от изданията, които влязоха в Българския медиен съюз, и тези, считани за близки до Делян Пеевски и управлявани от майка му Ирена Кръстева, се отпечатваха в новата "Принт трейдинг", а преди това в ИПК "Родина", която също бе в списъка от компании, свързани с тях. Става дума за "Монитор", "Телеграф, "Новинар", "Всеки ден" и "Политика", в същата печатница бяха "Стандарт", "Преса", "Дума" и др.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


29 коментара
 • 1
  inspektorstrezov avatar :-|
  Инспектор Стрезов

  Мдааа, някои може би си мислеха, че доминото КТБ няма да ги стигне.

 • 2
  iwonow1 avatar :-|
  iwonow

  "На всяко прасе му идва Коледата..." В. Раш.

 • 3
  cinik avatar :-|
  cinik

  Поне от 10 години насам на инвестицията в печатница за вестници се гледа като на купуване на фабрика на 8. септември. Нямало е година без фалит на голяма европейска печатница. И това беше така още преди пробива на смартфоните.

 • 4
  cinik avatar :-|
  cinik

  До коментар [#1] от "Инспектор Стрезов":

  Сега гледай какво става в съдебната система и платената журналистика. Новината, че хидрата е останала без глава, ще предизвика неконтролируеми спазми и конвулсии по всички пипала

 • 5
  wmz04371669 avatar :-|
  Благодетел

  Много показателна статия. Няма нужда да се наемат някакви международни специалисти за проследяване на паричните потоци в КТБ - вход/изход! Нещата бързо могат да бъдат разнищени и от наши специлаисти, при осигуряване на поле за изява и нужните правомощия,а това задължително трябва да се случи.....СЕГА....

 • 6
  2.5 avatar :-P
  2.5

  До коментар [#3] от "cinik":

  Абсолютно прав си! Полиграфията е нито повече, нито по-малко преработка на хартия. Хората се все по-рядко се докосват до издания в "аналогов вид".
  ИПК Родина, напр. беше мастодонт, без аналог на Балканите! Аз поне не знам някога да е бил натоварван на предела на капацитета си. И към момента мощностите в България са доста над търсенето, така че, както казваше О'бама: дъ фючърчъв диз бизнес... из нот брайт! Бъдещето на печата е в опаковките, напр. На бонбони, които видимо Пеевски обича...

 • 7
  cinik avatar :-|
  cinik

  До коментар [#5] от "Благодетел":

  Поне в този случай не разпознавам някакъв истински бизнес. Целта е била да се овладее четвъртата власт, с чиято помощ да се овладеят другите 3 власти и тогава вече да се осребряват дивидентите - под формата на проекти като "Южен поток" за избрани строители, 7-ми реактор, източването на РВД и АЕЦ Козлодуй, което и при другите правителства не е спирало, изсичането на българските гори, рязането на всичко метално за скрап. Абе изобщо - все неща, където или чака готов кеш за прибиране, или в кратък срок може да се обърне в кеш, например на камионите с дърва за Гърция или на кантара в Надин

 • 8
  rage_against avatar :-P
  Rage Against

  “...комунистическа работа (конгрес, културно тържество, състояние, обществени предприятия и пр.) това е работа необмислена или недомислена, зле започната, без ръководство или нескопосно ръководена, която сякаш по задължение свършва със скандал, за да послужи само за позорна регистрация на печалните си герои...”

  ето това са всичките начинания на нашите по-тъпи братя комунисти, които с измами успяват да ни откраднат и прахосат парите... :) :) :)

 • 9
  mayamsv avatar :-|
  mayamsv

  До коментар [#6] от "2.5":

  Вероятно си доста млада, но аз съм работила 10 г. в ИПК "Родина", която в годините на смяна на посттоталитарния режим не само беше натоварена до пълния и капацитет, а и доста отгоре. Но тогава времето беше друго и вестниците, които някои наричат "хартия" бяха средство наред с радио и телевизия, които информираха за ставащото у нас. Сега и аз предпочитам да се информирам от електронните медии, но много хора все още държат на "добрия стар вестник".

 • 10
  bramasole avatar :-|
  bramasole

  Информираща статия.
  Бих си позволила само едно дребно уточнение по отношение на първото изречение - в София има десетки печатници, но само в три от тях се отпечатват вестници.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход