ТВ7 не спира да излъчва

Служителите са получили заплати, но каналът продължава да е в трудна ситуация

ТV7 не прекрати ефирното си излъчване днес, както обявиха в края на миналата седмица няколко сайта. Журналистите в канала днес са получили две заплати. От медиата коментираха пред "Капитал", че едно от най-важните неща за ръководството е да бъде запазено "спокойствието и мотивацията на служителите".

В официално съобщение до медиите, ръководството на ТV7 опроверга твърдението, че спира. "Факт е, че TV7 не спря, както ни убеждаваха колеги. Намеренията на ръководството на телевизията са коренно различни от закриване на медията", пише в прессъобщението. В него се казва още, че "групата канали TV7/NEWS7/SUPER7 премина през труден период".

Екипът обръща внимание, че подобни публикации, които се базират на непотвърдена информация, не са в полза нито на обществения интерес, нито на зрителите, нито на журналистическата общност. Работата на колеги с непотвърдени слухове подвежда аудиторията, създава инсинуации и интерпретации, които са далеч от истината, пише още в прессъобщението.

Изпълнителният директор на медиите Кирил Благоев обяснява, че в момента приоритет на каналите е новата програмна схема на телевизиите. "Подготвяме доста изненади за нашите зрители. Новият телевизионен сезон ще бъде повече от интересен", твърди той.

За сега обаче, ръководството не казва от къде ще дойде финансирането за новата програмна схeма, което е важен въпрос, предвид дълговете натрупани  от TV7. Според официалния отчет на канала в търговския регистър, само за 2013 загубите са 75 млн. лв. С днешна дата вероятно много повече.

Състоянието на ТV7

Проблемите на ТV7 започнаха, когато миналото лято, бившият изпълнителен директор на канала Николай Бареков поиска тя да бъде обявена в несъстоятелност. Именно по неговия иск бе назначен и временен синдик, който да управлява медийната организация. От телевизията обаче обясниха, че по настоящем делото, заведено от Бареков, е прекратено от съда поради липса на доказателства.

Имуществото на медията е под възбрана, а дейността й се управлява от синдик. Срещу дружеството "ТВ СЕДЕМ" ЕАД е открито производство за обявяване в несъстоятелност. От 23 януари, след скандалите около синдика Панайот Велков е назначен нов временен синдик - Велина Рашкова.

Малко след завеждането на делото, TV7 и News7 сами поискаха собствената си несъстоятелност. В молбата си каналите казват, че са "налице непогасени задължения на дружеството, за погасяването на които не достигат средства от реализация на имуществото", както и че наред със спирането на плащанията са налице и огромни загуби, които дружеството отчита.

Едноличен собственик на капитала в TV7 и News7 е кипърската офшорка "Краун Медия" ЕАД. В момента тя се представлява от изпълнителния директор Десислава Тошева, а в съвета на директорите освен нея влизат още Патрик Мартин и Александер Фогел. Срещу дружеството няма открито дело за несъстоятелност. "Краун Медиа" е едноличен собственик на капитала в "ТВ СЕДЕМ" ЕАД, което се представлява от Кирил Благоев в качеството му на изпълнителен директор. Съветът на директорите включва Благоев, Емил Кошлуков и София Щерева. От октомври 2014 г. Кошлуков не изпълнява задълженията на изпълнителен директор, а през ноември от ефир свали и предването си "Факторът Кошлуков". София Щерева също е подала молба за напускане.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


10 коментара
 • 1
  lefkovitz avatar :-|
  lefkovitz

  Публикацията изглежда коректна. Чест прави на Капитал, че не се подведе по истерията, предизвикана от другите медии и най-вече от пасквилниците на Пеевски.

 • 2
  chichi01 avatar :-?
  Чичи (Ice Man's fan)

  "Състоянието на ТV7
  Проблемите на ТV7 започнаха, когато миналото лято, бившият изпълнителен директор на канала Николай Бареков поиска тя да бъде обявена в несъстоятелност. Именно по неговия иск бе назначен и временен синдик, който да управлява медийната организация. От телевизията обаче обясниха, че по настоящем делото, заведено от Бареков, е прекратено от съда поради липса на доказателства."

  Да се чете: Проблемите на ТV7 започнаха, когато миналото лято се разклати КТБ и водопадите с безплатните пари пресъхнаха.
  Не знам за каква истерия говори колегата "лефковиц", но тъй както "печатните медии" на Пеевски, доскоро и "телевизията" на Пеевски, произвеждат очевидно изключително некачествен продукт, който далеч не покрива инвестициите направени за него, камо ли да носи печалба. Поради това единственият начин да съществува подобно начинание, е то да се дотира, като собственикът му налива пари в него. В случая с телевизията обаче, тези пари са не големи, а огромни! Просто телевизионният бизнес е друга бира, не е като вестникарският или списването на блогове или сайтове, които препечатват новини.
  Позицията ми е продиктувана най-вече от самото състояние на ТВ7. Дори и в апогея си, тя не достигна поне половината от пазарният дял на Нова или бТВ, нито на БНТ. А разполагаше с всичко, което разполагат и те, че и отгоре. Включително и с ефирните честоти на държавният ефир, за безплатно цифрово разпространение - национално ефирно покритие! Включително и с взаимоотношения със CNN.
  Итересно ми е какво са очаквали, след като поставиха начело на "инвестицията" си специалиста Николай Бареков! Пази Боже сляпо да прогледа! И то прогледа, та чак и проговори на чист английски в европарламента за гордост на менторите си и срам на всички нас, останалите.
  Колосалната загуба от много над посочените 75 млн е невъзможно да бъде преодоляна на пазар, като нашия с продукт, като този на въпросната медия. Сигурен съм, че единственото им спасение в момента е може би Булсатком, но те ако изобщо са им направили оферта, едва ли ще платят повече отколкото струват най-ликвидните активи на ТВ7. А това няма как да са повече от десетина милиона. Някой де ме коригира, ако греша цифрата...
  Sic transit gloria mundi.

 • 3
  karen_walker avatar :-|
  karen_walker

  Ситуацията около TV7 продължава да е доста мътна. (пред)Последно: Има ли или няма нов собственик?

  Публикувано през m.capital.bg

 • 4
  glupak_0 avatar :-|
  глупав българин

  Колко низко лъснаха Пеевските медии - като хиени. Без те самите да са втасали - липсата на всякакво качество, заедно с дълговете май ще им помогне да изпреварят тв 7 по пътя към фалита. За тях обаче никой няма да съжалява. Миришат.

 • 5
  pavla avatar :-P
  ПАВЛА

  Ма я да си върнат Баречето, то ше им оправи телевизията одма.

 • 6
  dorko avatar :-|
  dorko

  Трябва да издържат още два-три месеца. После се задават избори, все ще се намери инвеститор и за тази телевизия. Още повече, че тези са показали, че умеят да лъскат имидж.

 • 7
  perperikon avatar :-|
  perperikon

  Да не се безпокоят служителите.Винаги ще се намери кой да крепи телевизията,все пак избори се задават и ще трябва да има кой да плюе Бойко и реформаторите и да хвали БСП и ДПС. А това се плаща скъпо, ей вижте Барека даже милионер стана.

 • 8
  krasi_kara avatar :-|
  krasi_kara

  "ТВ7 не спира да излъчва".... за съжеление!

 • 9
  stoner_boner avatar :-|
  Damyan Ganchev

  щом ирена казакова си е взела заплатата, аз съм спокоен ....

 • 10
  evolutionary avatar :-|
  evolutionary

  Добър обзор! Благодаря!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал