Carat ще продължи да обслужва медийно "Мтел"

Carat ще продължи да обслужва медийно "Мтел"

В приключилия наскоро конкурс участие са взели още Mindshare, Universal Media, Media S и OMD

6801 прочитания

© Анелия Николова


Carat ще продължи да бъде обслужващата медийна агенция на "Мтел", съобщиха днес в прессъобщение от телекома. Агенцията обслужва "Мобилтел" от 2013г., а новият договор ще бъде за срок от 1 година, разказаха пред "Капитал" от компанията.

Телекомът обяви конкурс за медийно обслужване през януари, като в него взеха участие пет международни агенции (първоначално обявеният им брой беше шест - бел. авт.) Освен спечелилите Carat, за партньорството с "Мтел" се конкурираха още Mindshare, Universal Media, Media S и OMD.

Участниците са били избрани "на база на няколко ключови критерии, сред които оценка на качеството, конкурентоспособността, данни за оборота, клиентите и екипа на агенциите според класацията на изследователската компания Research Company Evaluating the Media Agency Industry (RECMA), специализирана в анализ на състоянието на медийните агенции в глобален и локален мащаб", става ясно от прессъобщението. Всяка една от поканените агенции е  "с опит и възможност за ексклузивност за работа в сектора на телекомуникациите", съобщават още от "Мтел".

Конкурсът е бил проведен в два кръга, а както стана ясно и през януари, агенциите е трябвало да демонстрират стратегическо мислене, разбиране на тенденциите в телеком сектора, както и да предложат конкурентни търговски условия.

"Финалният избор на обслужваща агенция се базира на разумния баланс между добре дефинирана стратегия и стремежът ни да оптимизираме ефективността на медийните ни инвестиции в настоящата икономическа обстановка", коментира в съобщението до медиите Петя Стоянова, директор "Маркетинг комуникации" в Мтел.

Телекомът си е партнирал с външния консултант Меdia Path, който е помогнал при оценяването на офертите от участниците в конкурса. "Процесът, според който бяха оценявани офертите включваше детайлен анализ на ценовите предложения за всички медии. Използваната методология даде възможност да се оцени бизнес потенциалът на всяко едно от предложенията и осигури прозрачност при анализа на данните", коментира Мария Миланова, изпълнителен директо за България на Media Path.

Carat ще продължи да бъде обслужващата медийна агенция на "Мтел", съобщиха днес в прессъобщение от телекома. Агенцията обслужва "Мобилтел" от 2013г., а новият договор ще бъде за срок от 1 година, разказаха пред "Капитал" от компанията.

Телекомът обяви конкурс за медийно обслужване през януари, като в него взеха участие пет международни агенции (първоначално обявеният им брой беше шест - бел. авт.) Освен спечелилите Carat, за партньорството с "Мтел" се конкурираха още Mindshare, Universal Media, Media S и OMD.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
mb-3
Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


3 коментара
 • 1
  nwt39364971 avatar :-|
  Ivan

  Вие не разбрахте ли, че Безжичният обмен на данни (WiFi) представлява микровълново излъчване на електромагнитни вълни. Микровълново е излъчването също от Рутери, GPS-и, Таблети, Флашки за Интернет, антени на Базови станции и т.н. Всички те излъчват микровълни в диапазон 1800-4000Mhz. В текущият момент имаме огромно, невидимо електромагнинто замърсяване в големите градове, а си представям какво ще стане когато всички започнат да сърфират по смарт телефоните си. За пример ще дам средната стойност на микровълновият фон за бул.Витоша-40000μW/m2 , бул.Черни връх 60000μW/m2 и т.н - Всички електромагнитни вълни и особено микровълните влияят мигновено върху нивата на редица жизнено важни хормони (при много ниски стойности-0,001μW/m2). Първо се прекратява производството на Мелатонин кaто същевременно надбъбречната жлеза започва да синтезира голямо количество стерсови хормони- Кортизол и Адреналин. Следствие на което започваме да страдаме от безсъние, зачервяване, торбички под очите, главоболие, и т.н. Причината за тези негативни ефекти е, че при продължително високи нива в кръвта на Кортизол и Адреналин и много ниски нива на Мелатонин, Оксидативният стрес се повишава, повредите в клектите(ДНК) на организма немогат да бъдат възстановени и се стига до израждане и РАК, Левкемия, и т.н.. Най големите замърсители са WiFi рутери и GSM-и те. Те работят в микровълновитя чесотен диапазон. National Geographic направиха предаване по въпроса за електросмога в съвременните градове: https://www.youtube.com/watch?v=CKekrESXssM
  Бритaнският Индипендънт представи статия: Мобилните телефони убиват повече хора от Цигарите: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/mobile-phones-more-dangerous-than-smoking-or-asbestos-802736.html
  Възрастна жена инвестира 4000 паунда за да защити своя дом от WiFi и други мобилни сигнали:
  http://www.telegraph.co.uk/technology/news/11179372/Grandmother-spends-4000-WiFi-proofing-home.html

 • 2
  nwt39364971 avatar :-|
  Ivan

  Други изследвани биологични ефекти от продължително излагане на не йонизиращи микровълнови полета генерирани от WiFi и др. Комуникационни (GSM) устройства. Под биологично въздействие се подразбира появата на биохимични ефекти, психологични и изповеднически реакции на организма, тъканите и клетките под действие на не йонизиращо лъчение:
  главоболие, световъртеж, нарушения на съня и менструалният цикъл, снижен полов потенциал, повишена повтаряемост, нервност, раздразнителност, сърцебиене, болки в крайниците, болки в ставите, болки в гърдите, нарушенo кръвно налягане, затруднено дишане, храносмилателни проблеми, обща слабост, загуба на памет и концентрация, нарушена нервна система, внезапна умора, втечняване на стъкловидното тяло, плуващи нишки (мътнини) в стъкловидното тяло на окото, катаракт, болки в сърдечната област, сърдечносъдови заболявания, увреждания на плода, вродени дефекти, спонтанен аборт, стерилитет, биохимични и хистологични промени в черния дроб, сърцето, бъбреците и мозъчната тъкан, левкемия, детската левкемия, меланом на кожата, мозъчен тумор и рак.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал