Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

Вече няма брандове герои, потребителите са героите

Главният изпълнителен директор на Publicis One за Централна и Източна Европа Миша Лукич пред "Капитал" за това как лоялните потребители са най-добрата защита за компаниите в дигиталния свят

Бюлетин Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Визитка

Миша Лукич е главен изпълнителен директор на комуникационната група Publicis One за Централна и Източна Европа и председател на управителния съвет на Publicis Groupe в Сърбия, която обединява рекламните агенции Leo Burnett, Saatchi & Saatchi и Publicis. В резултат на неговото ръководство агенциите, които управлява, печелят награди на световни творчески фестивали като Cannes Lions, EPICA Moscow Red Apple, Golden Drum и др. Той има повече от 23 години опит в областта на маркетинга и комуникациите. Според Лукич в днешно време компаниите трябва да имат за основна цел да бъдат дигитални, креативни, иновативни и да поставят потребителя, а не бранда, в центъра на комуникацията си. За него бъдещето на рекламната индустрията е в обединяването на различните дейности и споделяне на натрупаните знания.

За Миша Лукич, ветеран с повече от двадесет години опит в сферата на маркетинга, живеем в "революция на рекламната индустрия". Технологиите, които направиха естествен диалога между компаниите и техните потребители, поставиха в центъра на съвременната комуникация споделянето на общи ценности, креативното и персонално общуване и плавно водят рекламния пазар към пълно дигитализиране, смята главният изпълнителен директор на комуникационната група Publicis One за Централна и Източна Европа. Естественият път за комуникационния бизнес по думите му е да започне да заличава границите между криейтив, PR, медийно и онлайн обслужване. И макар в България трансформацията да се случва с бавни темпове, а телевизията все още да е силно доминиращ канал, развитието на онлайн сектора у нас е факт и е въпрос на време рекламодателите да последват световните тенденции.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар