Новият собственик на BIT спря всички предавания на телевизията

Изпълнителният директор на компанията, която купи канала, иска да смени профила на медията

Мирослав Янев иска BIT да промени профила си и да стане интерактивна телевизия
Мирослав Янев иска BIT да промени профила си и да стане интерактивна телевизия    ©  MediaPro Entertainment
Мирослав Янев иска BIT да промени профила си и да стане интерактивна телевизия
Мирослав Янев иска BIT да промени профила си и да стане интерактивна телевизия    ©  MediaPro Entertainment

Старите и новите собственици на "Би Ай телевизия" потвърдиха в съобщение за медиите, че има подписана сделка за продажбата на 100% от капитала на "Би Ай телевизия" ООД, компанията, която притежава телевизия BIT, на дружеството "Интерактив ТВ системс България" АД. Съдружници в дружеството са Мирослав Янев и Момчил Дуканов, които си поделят собствеността поравно.

От публикувания в Търговския регистър финансов отчет на телевизията за 2016 г. се вижда, че общо задълженията й възлизат на 4.7 млн. лв.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа


12 коментара
 • 1
  raimondo avatar :-|
  raimondo

  R.I.P. BIT :( Шиши ликува и се е накензал от щастие ,ала просто е дошло време , ако не за една независима частна телевизия ,то поне рубрика като Хайд Парк , издържана от собствените си зрители ...

 • 2
  chichka avatar :-|
  chichka

  Много хора примират за тази ТВ.... аз често съм попадал на нея, освен заекване и грачене на Диков, Вагини вагини вагини на Кобилкина, или внушенията на Любица.... друго не съм уцелвал и затова не съм я гледал.
  Може пък сега да се появят теми които да ме привлекат и гледам?
  Не съм попадал на Хайд парк, може да е било стойностно, но не съм го гледал.

 • 3
  olga_kokoshkina avatar :-|
  olga_kokoshkina

  Гергов, Пеевски, КТБ....навързани като свински черва. А иначе как една компания хем без активи и хем на загуба, може да купи цяла една телевизия? Бананова мафиотска република! Гласувайте пак за Бойко Пеевски!

 • 4
  maks avatar :-|
  clearly

  Кой кой е
  "Интерактив ТВ Системс България" АД е регистрирана в края на миналия ноември. В съвета на директорите са Мирослав Янев и Албена Атанасова, както и дружеството "Интерактив ТВ Системс ООД". Собственици на ООД-то са Янев и Момчил Дуканов.Новият собственик на Би Ай Телевизия е съдружник в "Кредит Маркет БГ" ООД с Боян Калчев - бившият дългогодишен финансов директор на бТВ, който в последствие стана вицепрезидент на FOX. Янев е в бизнес партньорство и с Борислав Фесчиев в "Пан Балкан финанс" АД, която преди години бе замесена в със скандал за даване на кредити от разстояние.

  Според фнансовия отчет на телевизията за 2016г. тя има задължения в размер на 4,7 млн. лв. "Интерактив ТВ Системс България" пък няма активи, а загубите му са 5000 за 2016 г.Източник clubz.bg

 • 5
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  Връзките с Пеевски са малко преувеличени. Закъсала телевизия си сменя собственика. Новите дори да са амбициозни, не ми се вярва да пожънат успех.

  Силата на Пеевски не е телевизията. Освен ако не вземе телевизия с голяма изградена аудитория няма шансове. Вестниците му вървят, защото има постоянна, архаична и наивна публика. След Канал 3 едва ли ще прави друг напън...

 • 6
  ygi34551676 avatar :-|
  ygi34551676

  Че кой ги гледа тия селски кабеларки тип началото на 2000-те. Дано Диана Радева си намери по-голема телевизия, има качества и интелект.

 • 7
  coffee.bean avatar :-|
  coffee.bean

  MediaPro Entertainment правеше ..... "шоуто на Слави" - ама това вярно ли е ? Мислехме че Слави и неговия екип си прави Шоуто (вероятно през фирмата "Седем осми"

 • 8
  moni67 avatar :-|
  moni67

  Аз се чудя на друго - ти си в САЩ, а не в България, правиш телевизия в България, която се слави като опозиционна (Хайд Парк беше страхотно предаване!), обаче в един момент я продаваш, при това на тези, за които знаеш 100%, че ще я спрат. Или е имало натиск, за който не знаем, или я продават заради дълговете, но във всички случаи - много мръсна сделка.

 • 9
  stefanova57 avatar :-|
  stefanova57

  Аз се отвратих от тази телевизия , когато спряха предаването на Люба Кулезич. Имаше няколко предавания, които дръпнаха . Водещите си имат своя принос, но на мен гостите ми бяха интересни. Наистина се надявах ,че има "свобода на словото". Уви! Демокрация на думи. Делата са друго нещо и "по това ще ги познаеш".

 • 10
  marksman avatar :-|
  marksman

  "Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми"

  На старите собственици е направена оферта ,която не могат да откажат?

  И третия пол не е ли хибрид?


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход