Калоян Антонов е новият творчески директор в рекламната агенция together&

Компанията се отделя от proof. и има за цел да привлече дългосрочни клиенти в портфолиото си

Калоян Антонов, новият творчески директор на together& (вляво), и Пресиян Кирилов, съсобственик на агенцията
Калоян Антонов, новият творчески директор на together& (вляво), и Пресиян Кирилов, съсобственик на агенцията    ©  Цветелина Белутова
Калоян Антонов, новият творчески директор на together& (вляво), и Пресиян Кирилов, съсобственик на агенцията
Калоян Антонов, новият творчески директор на together& (вляво), и Пресиян Кирилов, съсобственик на агенцията    ©  Цветелина Белутова

Творческата рекламна агенция together& е сред новите лица на пазара, създадена по време на пандемията през 2020 г. Появила се като стратегическо звено на proof., към днешна дата together& оперира като самостоятелна компания за пълно комуникационна обслужване с екип от осем души. От 1 октомври творчески директор на агенцията стана Калоян Антонов, преди това част от екипа на proof.

За момента together& работи на проектна база, но иска да установи дългосрочни партньорства с клиенти. "Имаме клиенти, които изграждаме напълно от нулата, и такива, които доразвиваме. Нашата задача като комуникатори е да търсим решения и това дали ще е в телевизията или в дигитални канали е според нуждите на съответния клиент", казва пред "Капитал" един от собствениците, Пресиян Кирилов, работил през годините за агенции като Knoway, BBDO и guts&brainsDDB.

"Когато двама души мислят по един и същ начин, единият е излишен"

Така новият творчески директор на together& Калоян Антонов описва разделянето на двете агенции. Като причина за отделянето на together& от proof. собствениците й посочват "сходния подход на работа между двете агенции". together& е със споделена собственост - Пресиян Кирилов притежава дял 50%, а собствениците на proof. Ангел Искрев и Сава Ахмаков по 25%. "Въпреки родствената ни връзка те са ни директен конкурент. Чакаме прекрасния момент, в който да излезем срещу proof. и да ги бием на конкурс", коментира още Антонов. Двете агенции се помещават в една сграда, но скоро и това ще спре да ги свързва.

Калоян Антонов до момента е работил като криейтив лийд в proof., а преди това е бил в екипите на The Smarts и Knoway, откъдето се познават с Кирилов.

"Заедно" като повече от име

Идеята за името идва от желанието за сплотеност на екипа - отвътре и отвън, казва още Кирилов. "Отвътре, защото с годините рекламата вече не е толкова привлекателна, колкото беше преди, и хората, които искат да работят в сферата, са доста по-малко. Искаме да създадем екип, в който всеки да знае, че мнението му има значение. Сплотени отвън, защото процесът на комуникация е двустранен, а в общуването между агенции и клиенти има изградена бариера на неразбирателство и дистанция, която бихме искали да елиминираме. Нашата задача е клиентът да дойде при нас и да му помогнем да се погледне отстрани", допълва той.

За година и половина от създаването й together& има два бронзови отличия в надпреварата IAB Mixx Awards за кампания на Animal Rescue.

Още от Капитал