Фараони, гробници и древни мистерии оживяват по National Geographic

Документалната поредица "Изгубените съкровища на Египет" продължава да разбулва древни тайни всяка събота вечер

© 2021 Windfall Films All Rights Reserved
© 2021 Windfall Films All Rights Reserved
© 2021 Windfall Films All Rights Reserved
© 2021 Windfall Films All Rights Reserved
Бюлетин Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Защо ли Тутанкомон е положен в толкова малка и скромна гробница, недостойна за фараон? Как цариците на древен Египет са управлявали в общество, подчинено на мъжете? Какви са били връзките на Клеопатра с римските императори Юлий Цезар и Марк Антоний?

Тези и още тайни от древния Египет ще се разкрият пред очите ви в третия сезон на завладяващата документална поредица на National Geographic "Изгубените съкровища на Египет" с премиера на 06 ноември от 22 часа.

Нови значими открития, представени в рамките на осем епизода, отварят прозорец към тайните на тази интригуващата древна цивилизация.

В сезона на разкопките в Египет камерите на National Geographic следват бележити археолози от различни краища на света. С помощта на безпрецедентен достъп до работата на тези дръзки съвременни изследователи на фронтовата линия на археологията, зрителите ще станат свидетели на това как екипите се борят с изгарящата жега и негостоприемния терен в името на невероятни открития.

Модерни технологии ни позволяват да видим отблизо вълнуващите разкопки и открития, както никога досега, а археолозите на терен разкриват повече за находките и преживяванията си. Зрителите ще се пренесат в центъра на събитията, докато изследователите слизат под пирамиди, намират отдавна изгубени гробници и изравят мумии на 3000 години.

В един от особено забележителните моменти от поредицата камерите следват д-р Мохамед Мегахед, докато влиза в най-голямата пирамида на древноегипетска царица. Мегахед успява да стигне до погребалната камера - удивително постижение, което никой не е успял да направи от построяването ѝ преди повече от 4000 години.

Ще станем свидетели и на посещението на д-р Катлийн Мартинес в храма в Тапозирис Магна, където за първи път има възможността да проучи тайна мрежа от тунели под неговите основи. Храмът датира от епохата на Клеопатра, а в лабиринта има скрита врата, която може би води до заветната изгубена гробница на последния египетски фараон.

Археолози търсят и доказателства, с които да обяснят една от големите мистерии на древен Египет - възходът на мумифицирането. Те проучват една от навярно най-старите мумии, намирани някога, и влизат в запечатана гробница, за да разберат как мумифицирането се е запазило като традиция след края на египетската цивилизация. В същото време случайно открита гробница, пълна с тела, разкрива как обикновени египтяни са опитвали да се преселят в отвъдното.

Епизодите са всяка събота, от 22 ч. по National Geographic

Епизод 1 - Мистерията на гробницата на Тутанкамон

Епизод 2 - Легенда за царете на пирамидите

Епизод 3 - Възходът на Рамзес

Епизод 4 - Възходът на мумиите

Епизод 5 - Тайните на египетските царици

Епизод 6 - Похитители на египетски гробници

Епизод 7 - Неразкритите тайни на Тутанкамон

Епизод 8 - Клеопатра, последният фараон на Египет

Поредицата "Изгубените съкровища на Египет" е продуцирана за National Geographic от Windfall Films (част от Argonon Group) с продуцент Том Кук и изпълнителни продуценти Дан Кендал и Джон Фодъргил.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria