Стефана Здравкова застава начело на "Нова броудкастинг груп"

Досега главен изпълнителен директор беше Дирк Геркенс. През последните четири години Здравкова оглавяваше "Нетинфо"

Стефана Здравкова се присъединява към екипа на "Нетинфо" преди три години.
Стефана Здравкова се присъединява към екипа на "Нетинфо" преди три години.
Стефана Здравкова се присъединява към екипа на "Нетинфо" преди три години.
Стефана Здравкова се присъединява към екипа на "Нетинфо" преди три години.
Бюлетин Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Най-голямата медийна група в страната има нов главен изпълнителен директор в лицето на Стефана Здравкова, която преди това оглавяваше "Нетинфо". За последната половин година това е трета промяна на управленската позиция в "Нова броудкастинг груп" (НБГ). През ноември начело на групата застана германецът Дирк Геркенс, който пое управлението, след като Николай Андреев беше назначен за изпълнителен директор на БТК. И двете компании са собственост на холдинга United Group. От компанията коментират пред "Капитал", че скоро ще обявят кой ще заеме нейната позиция в "Нетинфо".

Промяната не е съвсем неочаквана, тъй като Дирк Геркенс съчетаваше управлението на НБГ с позицията директор "Програми, продукция и рекламни продажби" в медийното звено на компанията майка United Media. Сега негов фокус ще бъде работата в United Media, но остава и председател на управляващия борд на "Нова броудкастинг груп". По думите на Здравкова именно с Геркенс и с главния изпълнителен директор на United Media Александра Суботич ще обсъжда плановете и предстоящите стъпки за развитието на компанията.

Кой е новият директор

Стефана Здравкова става изпълнителен директор на "Нетинфо" в средата на 2019 г. На позицията тя отговаряше за дигиталните активи на групата, като сред постиженията ѝ от компанията посочват продължаващия растеж на електронната поща abv.bg и сайта nova.bg и я определят като ключова фигура в дигиталната трансформация на НБГ.

Преди малко повече от година, след като холдингът United Group придоби НБГ, в портфолиото си добави и редица печатни издания, част от издателския бизнес на дапутата от ДПС Делян Пеевски. Сред тях бяха "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и 50% от акциите на "Борба". В интервю за "Капитал" от началото на годината Геркенс заяви, че именно Стефана Здравкова ръководи развитието на всички вестници в групата. Така под нейно ръководство в края на март "Монитор" и "Политика" спряха да излизат, а съдържанието им се пренасочи към "Телеграф", "Мач Телеграф" и онлайн платформата им.

По думите на Стефана Здравкова фокус на управлението й ще бъде развитието на телевизионните програми на групата. "Предстои да приключим един успешен пролетен сезон, както и да представим акценти от есенната програмна схема. През есента ще финализираме и технологичното обновяване на компанията с преместването ни в новата сграда", коментира още тя пред "Капитал".

Преди да стане част от екипа на "Нетинфо" Здравкова е била директор за България на онлайн търговеца eMAG. Професионалната ѝ биография включва още мениджърски позиции в компании като Logitech и Toshiba Europe.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал