Бяха раздадени десетите награди на фондация "Радостина Константинова"

Голямата награда отиде при Богдана Лазарова от БНТ

Радостина Константинова, разследващ журналист
Радостина Константинова, разследващ журналист
Радостина Константинова, разследващ журналист    ©  Съюз на българските журналисти/ СБЖ
Радостина Константинова, разследващ журналист    ©  Съюз на българските журналисти/ СБЖ
Бюлетин Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

На гала церемония фондация "Радостина Константинова" раздаде наградите си за разследваща журналистика на десетото си юбилейно издание снощи. На събитието присъстваха десетки приятели и колеги на починалата през 2010 г. журналистка Радостина Константинова, един от основателите на Пресгрупа "168 часа" и вестниците "168 часа", "24 часа", "Монитор" и "Политика". Наградите целят да насърчават качествени разследващи журналисти от страната.

Журито, с председател Люба Ризова и в състав Валери Тодоров, Добрина Чешмеджиева, Къдринка Къдринова, Лили Маринкова, проф.Милко Петров, Михаил Вешим и Светла Петрова, връчи две награди за заслуги в областта през последната година.

Първата голяма награда беше присъдена на Богдана Лазарова от предаването "Следите остават" по БНТ за нейната серия разследвания "Вода с арсен" и "Какви са проблемите на язовир Огоста", които разкриха поставен токсичен хвост с арсен и тежки метали около водопроводните тръби на монтански села и вредата му за човешкото здраве. След разследването на Лазарова темата получи широк медиен отзвук.

Другата голяма награда беше връчена на Здравка Маслянкова кореспондент на БНР във Велико Търново, която в поредицата от материали "Как бяха похарчени над два милиона лева за противоепидемичните мерки на изборите" установява нарушения, свързани с качеството на предпазните средства по време на миналогодишните избори на 4 април.

Победителят получава плакет и парична награда в размер на 3 000 лв.

Фондацията и тази година връчи награда на студент по журналистика с високи академични успехи. Тазгодишният стипендиант е Кристияна Христова, студент 4 курс във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал