Около 80% от българите усещат съществено увеличение на цените

Като основна причина за инфлацията анкетираните посочват на първо място войната в Украйна, показва ново проучване на Pragmatica

Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Засилващата се инфлация притеснява не само потребителите, но и рекламния пазар. Увеличението на цените влияе на избора на стоки и услуги, като потребителите често се насочват към по-бюджетни или пък пазаруват по-малко, което се отразява на комуникационната стратегия и бюджетите на рекламодателите. Според последните официални данни на Националния статистически институт (НСИ) за август годишната инфлация е 17.7%. Това се потвърждава и от последното проучване на агенцията Pragmatica, направено в началото на септември, според което около 80% от българите усещат съществено увеличение на цените. Все пак има известно понижение спрямо предишното проучване от април, когато делът им достигна 85%. Други 21% усещат средно увеличение (16% през април), а 3% - леко. Едва 2% твърдят, че не забелязват особена разлика.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар