Шимон Демиркол, Saatchi & Saatchi Полша: AI няма да убие рекламните агенции, но има много ползи

Асоциираният творчески директор на рекламната агенция пред "Капитал"

Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Шимон Демиркол е асоцииран творчески директор в рекламната агенция "Saatchi & Saatchi Полша", част от комуникационната група на Publicis. Специализацията и интересите му са насочени към внедряването на нови технологии при създаването на кампании и AI решенията. Той си партнира и с българския офис на Saatchi & Saatchi Sofia за използването на инструменти, базирани на изкуствения интелект. В Полша Демиркол ръководи творческия отдел на агенцията, който обслужва брандовете Visa и Douglas. Сред международните агенции, за които е работил преди това, са K2 Create, Gong, FCB, Grey Worldwide и др., а проектите му включват кампании за Samsung, Carrefour и Netflix, отличени с награди на най-големите конкурси в света. Шимон Демиркол беше сред лекторите на тазгодишния български рекламен фестивал ФАРА.

За какви услуги използвате изкуствения интелект в "Saatchi & Saatchi Полша"?

Използваме го най-вече в творческия отдел. Стратезите също го използват за проучвания и брифове. Също и в отдела за обслужване на клиенти, те също правят проучвания или захранват нашата вътрешна AI система с даден бриф и получават идеи за изпълнението му. Така хора извън творческия отдел мислят за творчески идеи и могат да дават предложения благодарения на AI.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.