Агенцията Httpool започна да продава реклама в Pinterest

Брандовете могат да стигнат до потребителите на множество пазари, сред които обаче не е българският

Управляващият директор на Httpool в България Венцислав Костов пред "Капитал"
Управляващият директор на Httpool в България Венцислав Костов пред "Капитал"
Управляващият директор на Httpool в България Венцислав Костов пред "Капитал"    ©  Цветелина Белутова
Управляващият директор на Httpool в България Венцислав Костов пред "Капитал"    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Българската комуникационна агенция Httpool е сред най-големите на българския пазар на база приходи, като бизнес моделът й е с фокус продажба на реклама. Компанията е партньор в страната и региона на най-големите дигитални платформи, сред които Facebook, Instagram, Spotify, TikTok, Snapchat, Twitter, Turbine Announces, Reddit, а вече и Pinterest. Затова клиенти на Httpool са не само рекламодатели, а и рекламни агенции, а оборотите й включват вложенията им в онлайн платформите. За 2022 г. дружеството "Ейч ти ти пуул България" отчита повече от 50% ръст в приходите на годишна база, които достигат 170.4 млн. лв. Печалбата за периода нараства с 45% до 12.4 млн. лв. Като действителни собственици на българското дружество са посочени словенският гражданин Альоша Йенко и аржентинският Кристиан Таратута.

Агенция Httpool е част от Aleph Holding, глобален партньор на медийни платформи, който оперира на 85 пазара. В писмени отговори до "Капитал" управляващият директор Венцислав Костов разказва за новото партньорство на агенцията с Pinterest.

Продажбата на реклама в Pinterest включва ли покритие и на българския пазар?

В момента нашият пазар не е отворен за реклама в Pinterest. Българските рекламодатели обаче имат възможност да се насочат към пазари с много по-голям потребителски потенциал като Западна и Централна Европа, дори Северна Америка и Япония - където имат търговски интереси.

Какви са предимстватазабългарскитебрандове?

Много български брандове вече се развиват извън България. Чрез този нов, неексплоатиран за тях комуникационен канал могат да разширят своята клиентска база. Pinterest има повече от 465 млн. активни потребители месечно.

Какви са възможностите за различни формати в платформата?

Pinterest предлага разнообразен набор от рекламни формати: статични изображения; колекции от множество изображения или видеоклипове. Нашият екип от експерти превежда клиента през процеса на избор на най-подходящите рекламни формати.

Как варират цените на реклама в Pinterest?

Доставката на реклами от Pinterest работи на принципа на търг. Рекламодателят решава колко иска да плати за това, в което се фокусира. Те плащат само сумата, необходима за наддаване над следващата най-добра реклама в търга. Така те получават най-добрата стойност и гарантират, че рекламата им се показва ефективно на правилната аудитория.

За какви бизнес цели е най-подходяща платформата?

Pinterest е подходящ както за изграждане на бранд, така и за реклама с цел ефективност. Бизнесите с електронна търговия постигат успех, използвайки платформата, за да достигнат до своите клиенти. Най-често темите включват мода, красота, дом и храна. С преобладаващо женска аудитория продуктите, насочени към тази демографска група, са много подходящи за Pinterest.

Pinterest е визуална рекламна платформа, която обслужва различни маркетингови цели, включително информираност, разпознаване и реализация. Pinterest предлага и кампании за пазаруване чрез интегриране на каталожни продажби.

Все още няма коментари
Нов коментар