Вашата сметка вече е платена

Клиентите на "Глобул" могат да се застраховат срещу невъзможност да покриват сметките си

Малко хора вече се радват да получат от добрите стари хартиени писма. Причината е, че напоследък единствените, които искат да си кореспондират по този начин с тези, на които дължите пари – за ток, вода, парно, телефон и каквото още ви хрумне. А в моментите, когато бюджетът ви е свит от непредвидено събитие, тези писма сякаш пристигат още по-бързо и заплашително. За такива случаи е предназначена новата услуга на "Глобул" GLOBUL GARANT. Това е застраховка, покриваща сметките ви към мобилния оператор при финансови трудности. Те трябва да произтичат от непредвидени обстоятелства като заболяване, злополука, нежелана безработица или хоспитализация, както и при злоупотреба с открадната SIM карта.

Услугата е развита заедно със застрахователна компания Cardif. При настъпване на някой от рисковете, тя поема плащанията към мобилния оператор за определен срок, който зависи от конкретния риск, като максималното за година е до 12 сметки. "Услугата е достъпна за всички здрави и трудоспособни хора на възраст между 18 и 65 години. GLOBUL GARANT не e предназначена за лица, които са пенсионирани, тъй като на тях не може да бъде издаден документ удостоверяващ безработица или болнични", пояснява Емил Ненчев, специалист "Задържане на клиенти" в "Глобул".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  r_aleksiev avatar :-|
  Aleksiev
  • + 4

  Според мен не всеки нов продукт е удачен. По мое мнение не са защитени правата на потенциалните клиенти.Имам напредвид "злополука с над 70% процента загуба на работоспособност", та това са повече от 2/3 от човешкия организъм. Друго нещо е престоят в болница. По клинична пътека едва ще Ви държат по дълго от 5 дни, а Глобул Гарант искат 7 дни при това за едно плащане. Ако не се подобрят условията в застраховката, едва ли ще има успех. Благодаря.

  Нередност?
 • imaligoogle_hr
  • + 2

  Това са пълни глупости.

  1. Напишете Кардиф (може и на латиница) в нет търсачка! Добавете ''застраховане'' или ''застраховки''!

  Тази фирма се крие и не желае да има вземане-даване с балъците, дали й пари. Извинявайте, драги!

  2. Пробвайте да се свържете с тях на посочените телефони от т.нар. ''застраховка''!

  Вдига жена с тон на диспечерка от такси компания и заядливо пита:

  ''От къде имате този номер?!'' Няма ''Фирма ..., добър ден :)''

  Аз питам: ''Това Кардиф ли е''?

  ''Кой сте вие?!? За какво се обаждате!?''

  2. Тази измамна схема я предлагат и някои банки, напр. Пощенска (и те като Глобул са гръцки грабители, така че аз мисля, че това е още една схема за точена на пари от Б-я към южната ни съседка).

  По-важното е, че, ако останете без работа, Вие няма веднага да бъдете покрити от някаква застраховка, а чак след 6 (не след 3!) месеца, евентуално, може би, ще получите нещо.

  Прочетете внимателно уловките! Това са ШЕСТ месеца без работа, само ако си бил съкратен по 1 единствен чл. от КТ.

  И то, при условие, че не си преставал да си плащал вноските по застраховката. Които вървят заедно със сметките (вноските). Е, как без работа (поучил си 1 заплата обезщетение) да плащаш 6 месеца?!

  Още нещо:

  Ако на 7-мия месец си намериш работа, но след 2 дни (на 3 месец...) те уволнят, ти нямаш право да ползваш тази застраховка, докато не минат нови 6 месеца, през които да внасяш лептата си. Дори да ти се занимава да да го правиш, така или иначе имаш само 6 вноски. Те не са за година! Това не е Каско. Тези 6 внсоки, които би трябвало да ти изплатят, са целия срок на кредита ти, който може да е 30 години!

  Последно:

  Документите, с които уведомяваш Кардиф се носят лично до 24 ч. след настъпване на събитие (напр. влизане в болница или съкращение от работа).

  Коя болница и кой работодател ти дава всички необходими документи (сл. бележки, УП-та, попълнена и заверена тр. книжка +...) на следващия ден след събитие? Ако не представиш необходимите документи - гориш и не ти се изплаща нищо.

  Това дори мутренски авто-застрахователи не го правят, завеждащ щета, а нужните допълнителни книжа носиш, когато можеш до 3 години.

  Не и при Кардиф.

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал