Икономика на свинското

Консумацията расте, а търсенето се задоволява главно от внос

Капитал
Капитал    ©  Надежда Чипева
Капитал
Капитал    ©  Надежда Чипева

Присъствието на свинското месо на коледната трапеза не е просто вековна традиция. Като цяло в България към свинското се подхожда с почит. Месото е било и продължава да бъде любима храна на населението, като вече присъства по-често и в ежедневното хранене на домакинствата. Преди малко повече от две десетилетия в България са се отглеждали около 4 млн. прасета. Днес прасетата са 1 млн., а вътрешното потребление се задоволява основно от внос. Вижте други интересни промени, свързани със сектора, събрани в няколко графики.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се