Нюйоркската фондова борса може да пусне фючърси на Bitcoin

Заради критики на Уорън Бъфет и Бил Гейтс криптовалутите поевтиняха

Нюйоркската фондова борса (New York Stock Exchange - NYSE), може да стане най-новият играч на Уолстрийт, който предлага фючърси на Bitcoin. Това твърди Ню Йорк Таймс, като цитира документи и четири анонимни източника, "информирани" за предложение от страна на собственика на борсата - Intercontinental Exchange (ICE), да стартира такива инструменти за търговия.

Ако това се окаже вярно, NYSE ще стане вторият гигант, насочил се към дигиталната валута този месец, след като преди седмица Goldman Sachs потвърди, че ще предложи набор от възможности за Bitcoin. От края на миналата година фючърси върху Bitcoin предлагат платформите Cboe Global Markets Inc. и CME Group Inc.

На този фон през уикенда двама от най-влиятелните милиардери - Уорън Бъфет и Бил Гейтс, направиха нови критични коментари за Bitcoin и криптовалутите. А това доведе до корекция в цените на цифровите пари и обща загуба на пазарната им капитализация от 30 млрд. долара. Конкретно Bitcoin се върна от близо 10 хил. долара до 9300 долара. Ethereum пък падна от почти 830 долара до близо 700, след което възстанови до 740 долара.