🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Revolut добави търговия с борсови фондове в платформата си

Компанията планира да пусне още финансови инструменти и търговска система за по-опитни инвеститори, като всички ще са достъпни и от България

Минималната сума за инвестиция е 1 евро    ©  Shutterstock
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Платформата за разплащания и финансови услуги Revolut добави възможност за търговия с борсово търгувани фондове (ETF) за потребителите си в Европейското икономическо пространство. Опцията е валидна и за България, където по данни на компанията тя има половин милион потребители. Освен това се разширява и кръгът от американски акции, достъпни за сделки. Приложението, което се определя като Super App, предлага безплатни трансфери на пари, депозитни услуги, търговия на финансовите пазари, застраховки резервации и други, като сега реално допълва един дефицит в него - именно търговията с ETF, които покриват водещи борсови индекси, пазари и сектори по света. В следващите месеци се очаква да се добавят и европейските акции и още борсови продукти.

"Нашата цел е в бъдеще да разширим предложенията в сферата на търговията и управлението на богатството", коментира в прессъобщение Роландас Жутелка, ръководител на отдела за търговия и управление на богатството, и допълва: "В допълнение скоро ще добавим широк спектър от търгувани инструменти - акции, листвани в Европа, взаимни фондове, облигации, робо адвайзер и по-софистицирана платформа за напреднали инвеститори."


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.