Специфичните регистрации на фирмите

Те зависят от вида на упражняваната дейност

Бюлетин Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Собствениците на фирми, които ще се занимават с добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия, подават документи за регистрация в Министерството на финансите в 14-дневен срок преди започване на дейност. Към заявлението се прилагат копия от удостоверения за актуално състояние по съдебна и данъчна регистрация и БУЛСТАТ. За изработка, преработка и ремонт на бижутерийни и ювелирни изделия от благородни метали и скъпоценни камъни, както и на дейности по изкупуване на изделия от благородни метали и скъпоценни камъни, се представят документ за професионална квалификация и свидетелство за съдимост. За първоначално вписване в регистъра се плащат 200 лв. такса.

Специална наредба определя условията и реда за вписване в публичния регистър на лицата, извършващи сделки като обменно бюро. Регистрацията се извършва от Агенцията за финансово разузнаване.

Таксиметров превоз

може да се извършва от търговци, притежаващи удостоверения за регистрация, или от водачи, извършващи дейността от името на регистриран превозвач, но за своя сметка. Регистрацията прави Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ по силата на Закона за автомобилните превози.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар