"Меко приземяване" за млечните квоти

Качеството, а не количеството на суровото мляко притеснява преработвателите

След като Европейският съюз реши да увеличи националната млечна квота на България с 1% за тази година, бъдещето на млечния бранш в страната изглежда малко по-розово. Или поне на пръв поглед. Нарастването на количествата ще се случва с по един процент всяка година до 2015 г., когато квотите за краве мляко ще бъдат премахнати.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    Avatar :-|
    Н.В. потребителят

    Хич не вярвам, консумацията на млечни продукти в България да е спаднала. Напротив, рафтовете с нови марки сирена и плодови млека стават от ден на ден по-дълги, а протуктите на тях- повече. Само последните 1-2 месеца съм опитал поне 3-4 вида нови подсладени млека: с кафе, със смлени бисквити, с алое, с арония и забравих аз вече какво. Със сиренето: същата работа, въпреки че не си падам.

    Само че на този рафт българските производители ги НЯМА НИКАКВИ. Българският млекопреработвател няма необходимите познания, да омеша смлени бисквити с кисело мляко. Затова продуктът се внася от всички възможни европейски държави: от Гърция на юг до Дания на север. И сега ще успокоя г-н Зоров, г-н Тачев, г-н Кондов и г-н Присаднишки с още нещо: на запад от Белград рафтовете със сирена и млека са 5 пъти по-дъли от този в Пикадили, и сиренето фета е някъде на най-долния рафт. Хич не се надявайте, че българският потребител няма да прихване тази култура. Ако продължавате да си произвеждате "щедрия" асортимент от прясно, кислео, витоша и балкански, нищо добро не ви чака. Колкото и да протестирате на жълтите павета за някое държавно подаяние.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал