Малко добавена стойност

Промените в закона за ДДС и тази година остават по-скоро козметични

Един от данъчните закони, който създава най-много главоболия на бизнеса, е този за данък добавена стойност (ЗДДС).

След като страната ни стана част от Европейския съюз, правилата, по които се администрира косвеният данък, се промениха, а оттам - и прилагането на нормативната уредба от компаниите. След първоначалното въвеждане на минималните европейски стандарти в областта на ДДС, втора поредна година законодателството се изменя бавно. Новостите по-скоро прецизират проблемни текстове при практическото прилагане на закона или засягат само определени сектори.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.

2 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • ПИСНА МИ !!!!

  Писна ми от тези мръсни преразпределители!!! Българските "държавни" другари за всичко друго се опъват на ЕС, но стане ли въпрос за данъци - майко мила!

  ДДС е най-отвратителния данък, специално насочен към изземване на пари от средната класа и по-бедните данъкоплатци, отвратителен антисоциален данък ведно с всички възможни косвени данъци!!! Какви социалисти сте вие бе?!!! ДДС е данък за бедните, скапани лапачи! Данък за циментиране на статуквото! Защото гнусните капиталисти американци нямат косвени данъци върху храните /най-голямото перо в бюджета на едно бедно домакинство/, а "добрите европейски социалисти" са просто влюбени в него! Нямам думи! И ще ми ровят багажа на летището случайно да не срутя "общия" пазар с купен от чужбина лаптоп!!! Абе вие нормални ли сте бе?! Че после ги дадете тези пари на свои хора под формата на субсидии и данъчни облекчения за определени сектори и дори определени компании?!!! МОИТЕ ПАРИ!!! С какво един субект е заслужил да цоца от парите на другите?! Къде е пазарнато стопанство?!!!!

  Горното мнение визира ЕС като цяло, а не само България.

  Нередност?
 • ПИСНА МИ !!!!

  Добавка:

  И защо Ф.Л. са втора категория субекти?!!! Защо Ю.Л. се третират неравностойно спрямо Ф.Л.?!!! Кой защитава интересите на последните?!!!

  Един майстор като си купи инструменти, работно облекло, разходи по транспорт до обекта, това не са ли разходи по дейността бе?!!!! Защо той плаща ДДС, а едно Ю.Л. няма да плаща?!!!! Колко пъти ще го калкулирате в крайната цена това ДДС бе мижитурки скапани?!!! Нали крайният потребител ще плати за инструментите, раб. облекло и транспорта на този майстор?!!!

  МРАЗЯ ДДС и всички косвени данъци! Държавата ДИСКРИМИНИРА Ф.Л.!

  Нередност?
Нов коментар

Вход

Още от Капитал