Печен бизнес
Бутиковите пекарни в София намериха пазарна ниша въпреки по-високите си цени
Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Добре приготвеният кроасан е ръчно направен, с много масло и златист загар, леко закръглен, не се троши лесно, а е мек и пухкав, плънката му се разлива нежно в устата, без да е прекалено сладък. Той те среща на улицата, хваща те за носа и те отвежда в малката пекарна на ъгъла, където усмихнат човек в бяла престилка моделира тестото като скулптор, поръсва го със стафиди и ведро ти подава хартиеното пликче с пожелание за лек ден. А с чаша кафе забързаният град става малко по-приятно място за живеене.
В последните години и в София се появиха няколко нови пекарни. Общото между тях извън асортимента им е, че почти всички са собственост на чужденци и за да се позиционират на пазара, използва чуждия опит в приготвянето на хляб и тестени десерти.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
6 коментара
а помни ли някой Мапен Дени....
Там някога залюбих жена ми. Беше вкусно, беше сладко, беше преди 15 години.
Радвам се, че занаятчийството се връща в България. (макар и с корпоративен отенък)
баничката може да оцелее ако се върни към традицията на приготвяне ,сега какватом закуска и да вземеш вкусът е еднакъв и мирише на всякакви подобрители и капи някаква мас незнаина каква затова не се купуват
Ял съм кроасани къде ли не по света. Ей Богу - не е еднакво. Уж проста работа, ама малко успяват да я докарат.
А някъде предлагат ли леко сладникав хляб със стафиди? Страхотен е за закуска - препечен, с малко масло и т.н.
ейй, редактирайте ги тия статии, преди да ги качвате! Имате няколко объркани членувания
http://www.bongard.fr/ Квалитетно оборудване за ботикови пекарни!
Цитат: "...само натурални продукти – истински яйца, белгийски шоколад и МАРГАРИН... " - ето тук вече ме загубиха като клиент холандците.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.