

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Ако разрежете един морков на две и погледнете разреза, ще видите, че той наподобява човешко око. Диетолози твърдят, че формата на повечето плодове или зеленчуци и ядки сама показва за какво са полезни. Чували сте колко важен е сокът от моркови за зрението. А и вкусът му си го бива. Което вероятно също сте разбрали в последните години.
Допреди около 20 години компотът и нектарът бяха почти единствените познати плодови напитки сред българските потребители. После бързо навлязоха натуралните сокове, в чиито качества някои хора се съмняват. На пазара обаче се оформи нова ниша – прясно изцедените сокове, които са малко по-скъпи, но доказано по-качествени. Бизнесът с правенето на фреш вече не живее само в ресторантите и заведенията за бързо хранене, а се насочва към фабрично производство или на място в някои търговски вериги. И въпреки че търсенето на този продукт леко се е свило заради кризата, предприемачите са по-скоро оптимистично настроени, защото световната тенденция потребителите да се замислят за здравословното и да купуват храни без консерванти няма да подмине България.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
7 коментара
"Диетолози твърдят, че формата на повечето плодове или зеленчуци и ядки сама показва за какво са полезни. "
по-голяма простотия нямаше как да измисли пиара на фирмата, който е писал това
Тоест сливите за какво ли са полезни ? :-)))
На скоро в едно ТВ шоу чух каква е разликата между живота там и живота тук: "... там когато тръгнеш да правиш нещо всички ти помагат (с каквот могат), докато тук всички ти пречат...". Желая успех на семейната фабрика за фрешове и на седемте деца на собственика.
Успех в начинанията!
не знам дали умишлено е изпуснато, или не отговаря на някакъв критерий, не знам, но една верига, различна от споменатите в статията, също има машина която на място прави фрешове. Засега съм видял само в магазина им в голям подлез в центъра на столицата.
И в Карфур правят фрешове.
Преди време си купих фреш от Фикс микс в сити центъра. Бях доста изненадана, че продавачките взимаха пари, връщаха ресто и без да си измият ръцете отиваха да приготвят фрешове пред погледа на всички чакащи. И сега ми говорите за здравословен живот и "хора с отношение към храната" ?!?! Пфу
ние с жена ми правим за детето всеки ден сок (аз не го наричам фреш, защото то си е сок, а фреш значи "свеж").
едно кило портокали са левче сега и 1.50 когато не им е сезона. ябълките и те са по толкова. грейпфрутите 1.50-2.
машинката ни е за 50 лева от техномаркета.
един литър сок излиза към 1.50-2 лева.
естествено, ако искаш да храниш един куп хора, които да ти купят плодовете и да ти ги изстискат, пакетират, охладят, и доставят - трябва да платиш двойно-тройно повече.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.