Рецепта за вкусен бизнес
Готвенето в къщи е новото ходене на ресторант и това създава ниша за кулинарни курсове


Виктор Арнаудов
©
Надежда Чипева
Виктор Арнаудов
©
Надежда Чипева
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Продукти: Ентусиазъм и упоритост, щипка авантюризъм, много стаж пред печката
Начин на приготвяне: Оборудвайте помещение, въвлечете приятелиСтатиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
11 коментара
С приятели ходихме в "Амюз Буш" преди време и доста се забавлявахме,не знаех че има и друго.Късмет на двамата и със сигурност ще се видим отново :)
Идеята за "кулинарният туризъм" е доста добра.
Кулинарната култура чуствително се подобрява през последните години.
Което е добър знак
:)
Математика, икономика?! Но накрая си е намерил призванието!
Браво, смели хора.
Хора, за да си готвач не се ли ходи също в някакви училища? Ако нямаш образование няма проблем да си готвиш в ресторант, но чак да преподаваш и да взимаш пари ми се струва неетично. Не че в БГ има много елитни такива училища - тук дай им да учат за мениджър и ПР- но в чужбина има. Да си учител по каквото и да е не е пазарна ниша! Разбира се ако научиш грешно нещо за готвенето едва ли ще е голяма драма, но това с разни хора които решават и си измислят, че са в нова професия понякога наистина е тревожно. Примерно хомеопат, при който ходят болни хора, а той дори не е лекар по образование.
Една приятелка ходи на йога и там инструкторката го играеше нещо между психоаналитик и наставник, а се оказа че е ходила на курс за 1 седмица половин година по-рано и то в някаква запаноевропейска страна.
Извън това идеята наистина е много добра!
До коментар [#5] от "galjab":
Ангел Димитров - Главен готвач в кулинарно училище "Амюз Буш"
Здравейте! Занимавам се професионално с готвене повече от 10 години. Завършил съм Техникум по хранене и туризъм в град Хасково - специалност "кулинар"
http://www.amusebouche-bg.com/p/blog-page.html
Защо да не преподават, не видях да издават някаква диплома. Просто начин да научиш нещо ново, да се запознаеш с нови хора. Все пак 20 лв не са кой знае каква сума.
Идеята е интересна, а и мой познат от скоро организира нещо подобно. За съжаление така и не намирам време да посетя и да видя с очите си.
На фона на ниското ниво на ресторантите в България, това е добра идея. Твърде често дори ресторантите с претенции предлагат застояли продукти и зле приготвена храна.
До коментар [#5] от "galjab":
Не са нужни никакви дипломи - веднага се вижда дали баницата ти се е получила, или учителят не знае как се прави баница.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход