Рецепта за вкусен бизнес

Готвенето в къщи е новото ходене на ресторант и това създава ниша за кулинарни курсове

Виктор Арнаудов
Виктор Арнаудов
Виктор Арнаудов    ©  Надежда Чипева
Виктор Арнаудов    ©  Надежда Чипева

Продукти: Ентусиазъм и упоритост, щипка авантюризъм, много стаж пред печката

Начин на приготвяне: Оборудвайте помещение, въвлечете приятели

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
11 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    misohoro avatar :-P
    misohoro
    • + 15

    С приятели ходихме в "Амюз Буш" преди време и доста се забавлявахме,не знаех че има и друго.Късмет на двамата и със сигурност ще се видим отново :)

    Нередност?
  • 2
    bgvlado avatar :-?
    БГ Владо
    • + 15

    Идеята за "кулинарният туризъм" е доста добра.

    Кулинарната култура чуствително се подобрява през последните години.
    Което е добър знак
    :)

    Нередност?
  • 3
    tsonkooo avatar :-P
    Тsonkooo
    • + 9

    Математика, икономика?! Но накрая си е намерил призванието!

    Нередност?
  • 4
    ulian123 avatar :-|
    ulian123
    • + 11

    Браво, смели хора.

    Нередност?
  • 5
    galjab avatar :-|
    galaf
    • - 12
    • + 3

    Хора, за да си готвач не се ли ходи също в някакви училища? Ако нямаш образование няма проблем да си готвиш в ресторант, но чак да преподаваш и да взимаш пари ми се струва неетично. Не че в БГ има много елитни такива училища - тук дай им да учат за мениджър и ПР- но в чужбина има. Да си учител по каквото и да е не е пазарна ниша! Разбира се ако научиш грешно нещо за готвенето едва ли ще е голяма драма, но това с разни хора които решават и си измислят, че са в нова професия понякога наистина е тревожно. Примерно хомеопат, при който ходят болни хора, а той дори не е лекар по образование.
    Една приятелка ходи на йога и там инструкторката го играеше нещо между психоаналитик и наставник, а се оказа че е ходила на курс за 1 седмица половин година по-рано и то в някаква запаноевропейска страна.

    Нередност?
  • 6
    galjab avatar :-|
    galaf
    • + 2

    Извън това идеята наистина е много добра!

    Нередност?
  • 7
    misohoro avatar :-|
    misohoro
    • + 6

    До коментар [#5] от "galjab":
    Ангел Димитров - Главен готвач в кулинарно училище "Амюз Буш"

    Здравейте! Занимавам се професионално с готвене повече от 10 години. Завършил съм Техникум по хранене и туризъм в град Хасково - специалност "кулинар"
    http://www.amusebouche-bg.com/p/blog-page.html

    Нередност?
  • 8
    ops5 avatar :-|
    Пламен
    • + 7

    Защо да не преподават, не видях да издават някаква диплома. Просто начин да научиш нещо ново, да се запознаеш с нови хора. Все пак 20 лв не са кой знае каква сума.

    Идеята е интересна, а и мой познат от скоро организира нещо подобно. За съжаление така и не намирам време да посетя и да видя с очите си.

    Нередност?
  • 9
    krizkoz avatar :-|
    krizkoz
    • + 3

    На фона на ниското ниво на ресторантите в България, това е добра идея. Твърде често дори ресторантите с претенции предлагат застояли продукти и зле приготвена храна.

    Нередност?
  • 10
    evpetra avatar :-P
    evpetra
    • + 3

    До коментар [#5] от "galjab":

    Не са нужни никакви дипломи - веднага се вижда дали баницата ти се е получила, или учителят не знае как се прави баница.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал