Баща ми, Уорън Бъфет

Проблемът е, че мисленето ни е станало краткосрочно - фирмите мислят в тримесечия, а политиците в избирателни цикли, смята синът Хауърд Бъфет

Уорън Бъфет
Уорън Бъфет    ©  Reuters
Уорън Бъфет
Уорън Бъфет    ©  Reuters
"Истината е, че баща ми има повече енергия сега отколкото преди 20 години. Невероятно е!"

"Капитализмът е чудесен начин за създаване на богатство, но има един голям дефект – то не винаги се разпределя равномерно. И това е предизвикателството."

"Смешни са ми всички тези хора, които биха искали да видят сгромолясването на САЩ, без дори да си дават сметка какви биха били последиците."

"Винаги искаме да представим фирмите като лошите герои, но истината е, че не можете да спасите хората от бедност без икономически успехи. А за да ги постигнете, повечето хора трябва да получат възможността да имат работа."

Той е третият най-богат човек в света и най-ескцентричният милиардер от списъка на списание Forbes. Дотолкова, че дарява голяма част от състоянието си за благотворителност и номинира сина си, който се занимава със земеделие, за председател на империята си. Кой е човекът, който има вроден нюх за правене на пари и който същевременно призовава за плащане на повече данъци? В търсене на отговор испанското списание XLSemanal разговаря със сина на Уорън Бъфет – Хауърд, който ще наследи баща си начело на инвестиционната му компания Berkshire Hathaway. Цялото интервю може да прочетете тук.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал