Зад успешните предприемачи стои вяра и вдъхновение

Кои са осемте най-важни качества за всеки, който иска да започне стартиращ бизнес, според съоснователя на FinAnalytica Тодор Йотов

Вярата и вдъхновението са основните стълбове, около които младите предприемачи трябва да градят стартиращите си бизнеси. Това е основният акцент в лекцията на Тодор Йотов, съосновател и финансов директор на FinAnalytica, която той изнесе пред млади или потенциални ръководители на стартъпи, като част от поредицата SIStory (Successful Inspirational Story), организирана от клубът за предприемачи Start It Smart. Самата FinAnalytica е успешен пример за стартиращ бизнес, който се наложи на един много затворен пазар – този за аналитични софтуерни приложения предназначени за големите финансови институции. Йотов изнесе осем основни качества, които всеки един човек, който стартира нов бизнес трябва да притежава.

1.      Вяра – първото качество на успешния предприемач е да култивира и да отглежда основно вяра. Успехът на един бизнес и основателите му е предопределен почти на 100% от вярата му. Според Йотов това не е "някаква глупава тийнейджърска доктрина, а реалност", която в бизнеса става все по-видима, защото става въпрос за реални ресурси – нямаш много време да отлагаш своите идеи. Предприемачът трябва да има вяра, да се фокусира и да ги наложи колкото се може по-бързо.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал