Пловдив е домакин на Startup Weekend

Целта е на едно място да се съберат амбициозни хора, които да формират екипи помежду си и да разработят иновативни проекти

   ©  Асен Тонев
   ©  Асен Тонев

От 27 февруари до 1 март в Пловдив ще се проведе предприемаческото събитие Startup Weekend Plovdiv като част от глобалната Startup Weekend инициатива за развитие на иновациите и стартъп екосистемите по света.

Форумът се организира всяка година в над 700 града от цял свят. Събитието цели да събере на едно място амбициозни хора от най-различни области, които да формират екипи помежду си и да разработят иновативни проекти. Специалисти в областта на информационните технологии, дизайнери, маркетинг специалисти, всички разполагат с 54 часа, в които трябва да развият своите идеи, да направят бизнес план и да създадат прототип на продукта си. В Пловдив младите разработчици ще имат шанс да се срещнат със специалисти от сферата на бизнеса и иновациите. Менторите, които ще помагат на новоформираните български стартъп екипи по време на тридневния форум, са едни от най-добрите в областта си: основателите на българо-датския проект Swipes, директорът "Технологии" на американската ИТ компания Despark, както и съоснователят на мрежата за предприемачи Start It Smart.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал