Тандем в Чикаго
Братът на Кирил Вътев, негов партньор и собственикът на Malincho инвестират в малко производство на колбаси в САЩ


Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Голямата българска емигрантска общност в комбинация с ограничения по вноса на месни изделия "построяват" първата фабрика за колбаси в САЩ с български съдружници. Проектът идва след случайна среща - на Тодор Вътев и Милен Генов, които са свързани с този бизнес, и на Калин Пенчев, познат с магазините си malincho. Започналото преди две години и половина малко производство излиза на инвеститорите малко под 1 млн. долара, колкото са годишните продажби. А най-любопитната част идва от сравнението колко лесно е да откриеш хранително предприятие в САЩ и в България. И как може да имаш пазар, движен не от реклама, а от носталгия.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове