Тандем в Чикаго

Братът на Кирил Вътев, негов партньор и собственикът на Malincho инвестират в малко производство на колбаси в САЩ

Инвестицията в Tandem-USA е около 800 хил. долара, а годишните продажби - около 1 млн. долара, казва един от тримата собственици Тодор Вътев.
Инвестицията в Tandem-USA е около 800 хил. долара, а годишните продажби - около 1 млн. долара, казва един от тримата собственици Тодор Вътев.
Инвестицията в Tandem-USA е около 800 хил. долара, а годишните продажби - около 1 млн. долара, казва един от тримата собственици Тодор Вътев.    ©  Цветелина Белутова
Инвестицията в Tandem-USA е около 800 хил. долара, а годишните продажби - около 1 млн. долара, казва един от тримата собственици Тодор Вътев.    ©  Цветелина Белутова

Голямата българска емигрантска общност в комбинация с ограничения по вноса на месни изделия "построяват" първата фабрика за колбаси в САЩ с български съдружници. Проектът идва след случайна среща - на Тодор Вътев и Милен Генов, които са свързани с този бизнес, и на Калин Пенчев, познат с магазините си malincho. Започналото преди две години и половина малко производство излиза на инвеститорите малко под 1 млн. долара, колкото са годишните продажби. А най-любопитната част идва от сравнението колко лесно е да откриеш хранително предприятие в САЩ и в България. И как може да имаш пазар, движен не от реклама, а от носталгия.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове